Rīgas futbola čempionāts 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 153 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 721
Ziņas
“Rīnūži/BEITAR” piedzīvo otro zaudējumu sezonā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 5.9.2016
Pašreizējā Rīgas futbola čempionāta līdere “Rīnūži/BEITAR” aizvadītajā nedēļā piedzīvoja otro zaudējumu sezonā, negaidīti ar rezultātu 0:1 piekāpjoties “Dinamo Rīga” vienībai. Līdz ar to vēl tuvāk pirmās vietas īpašniecei kopvērtējuma tabulā pietuvojās abas ciešākās sekotājas “Progress/Super Nova” un FC “Caramba Riga”, kuras katra kaldināja pa vienam panākumam.

Artjoma Uļjanova jau cīņas piektajā minūtē gūtie vārti izrādījās vienīgie duelī starp “Rīnūži/BEITAR” un “Dinamo Rīga” komandām, turnīra līderei ciešot negaidītu zaudējumu pret “dinamiešiem”, kuri kopvērtējuma tabulā ieņem vien pieticīgo devīto pozīciju. Kā minēts, “Rīnūži/BEITAR” šis bija otrais zaudējums čempionātā un – kas interesanti – arī otrais pēc kārtas.

Līdz četru punktu atstatumam intervālu no pirmās vietas īpašnieces sadeldēja “Progress/Super Nova”, kas pārliecinoši ar 9:0 sagrāva FK “Fortūna/Ogre”, “dubli” realizējot Aleksam Regžam, Vugaram Askerovam un Orhanam Hasanalijevam, bet pa reizei precīzi sitot Aigaram Višņevskim, Andrejam Andrejevam un Timuram Šafinam. Vēl par punktu mazāk ir FC “Caramba Riga” komandai, kura arīdzan nepalika bešā, pārtraucot SK “Upesciems” sešu uzvaru sēriju – 3:1. Jāpiebilst, ka pašreizējā titula īpašniece izšķirošo pārsvaru nodrošināja vien pašā dueļa beigu posmā, kad, pateicoties Oļega Semjonova realizētajam 11 metru soda sitienam un Jurija Višņakova trāpīgajam raidījumam, no neizšķirta panāca divu vārtu pārsvaru savā labā.

Kaut arī spēkošanās starp tabulas pirmā trijnieka komandām ir gana spraiga, jāatceras, ka “Rīnūži/BEITAR” un “Progress/Super Nova” sacensībās startē ārpus konkurences, tādējādi formāli čempiona lauriem ļoti tuvu ir FC “Caramba Riga”, kura savu tuvāko konkurenti – “Monarhs-Flaminko” – apsteidz par 11 punktiem (“monarhiem” atlikušas vairs tikai trīs spēles), bet piektajā vietā esošo “AMOKO/02” – par 13 punktiem. Teorētiskas izredzes “AMOKO/02”, kurai jāaizvada vēl piecas cīņas, noķert FC “Caramba Riga” vēl ir, taču tās vērtējamas kā izteikti minimālas.

Vēl no pārējām iepriekšējās nedēļas spēlēm jāatzīmē nule kā pieminēto “AMOKO/02” un “Monarhs-Flaminko” vienību savstarpējais neizšķirts (1:1), kā arī “monarhu” 5:2 triumfs pār “Riga United” FC.

Citā mačā 11. pozīcijā esošā “Olaine” nedaudz negaidīti ar 3:1 pieveica SK “Babīte 2”, kamēr kārtējo neveiksmi piedzīvoja pastarīte “Optibet Traktors”, kapitulējot FK “Fortūna/Ogre” “blicei” – 1:6 (“hat-trick” Dmitrijam Ignaškinam).

Tikmēr Rīgas kausa izcīņā aizvadīti atlikušie divi ceturtdaļfināla pāri, tādējādi noskaidrojot visas četras pusfinālistes. Trīs Artura Rucko un Vsevoloda Čamkina vārtu guvumi sekmēja “AMOKO/02” 12:0 (!) triumfu pār FK “Lielupe”, savukārt FK “Progress”, pateicoties četriem Vugara Askerova rezultatīvajiem raidījumiem, atstāja “uz nulles” “Riga United” FC” – 6:0.

Pirmais turnīra pusfināls tiks aizvadīts 11. septembrī plkst.15 Rīgas Ostvalda vidusskolas mākslīgā seguma laukumā starp “AMOKO/02” un “Monarhs-Flaminko”, bet otra fināliste noskaidrosies trīs dienas vēlāk, kad plkst.20.15 Olaines pilsētas stadionā FK “Progress” mērosies spēkiem ar “Rīnūži/BEITAR”.
Zibensziņas
2016.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 1:0
FC Caramba Riga-SK Babīte2
R.Šimanovskis 85, P.Skalenko dz.k.36, M.Savinovs dz.k.86, V.Čistjakovs s.k.90+1 - A.Maksimovs dz.k.21, K.Bode dz.k.74

spēles video un foto

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Rodionovs
Maksims Rodionovs

(Salaspils FS)
35
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(FC Caramba Riga)
37

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin