Rīgas futbola čempionāts 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 153 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 721
Ziņas
FC “Caramba Riga” nodrošina zelta medaļas
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 12.9.2016
Pēc aizvadītās nedēļas spēlēm Rīgas futbola čempionātā kļuvis skaidrs, ka nominālajā komandu vērtējumā otro gadu pēc kārtas zelta godalgas ieguvusi FC “Caramba Riga” vienība. Tai priekšā kopvērtējuma tabulā arvien atrodas “Rīnūži/BEITAR” un “Progress/Super Nova”, taču abas šīs komandas sacensībās piedalās ārpus konkurences.

Iepriekšējās nedēļas gaitā FC “Caramba Riga” laukumā devās divkārt, iegūstot trīs no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem. Turnīra pastarītei “Optibet Traktors” jaunkronētā čempione neatstāja ne mazākās cerības uz pozitīvu gala iznākumu, sagraujot to ar 8:1. Četri vārti šajā cīņā uzvarētāju sastāvā Romānam Šimanovskim, bet pa vieniem – Aleksandram Usovam, Sergeja Golubevam, Pāvelam Skaļenko un Raitim Grablovskim.

Jau nākamajā dienā pēc šī triumfa FC “Caramba Riga” spēkojās ar SK “Babīte 2”, piedzīvojot minimālu 0:1 zaudējumu, turklāt vienīgos vārtus ielaižot jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā, kad trāpīgs raidījums padevās Aleksejam Rosoham. Par spīti šai neveiksmei FC “Caramba Riga” pēc aizvadītās nedēļas spēlēm sasniedza 16 punktu pārsvaru pār “AMOKO/02” – komandu, kura vienīgā vēl teorētiski varēja atņemt FC “Caramba Riga” vīriem zelta godalgas. Šobrīd “AMOKO/02” atlicis aizvadīt vairs tikai piecas spēles, kas nozīmē to, ka pat pie maksimāli sasniegta rezultāta tā vairs nespēj nobīdīt FC “Caramba Riga” no pirmās vietas čempionātā.

Čempionei vēl atlicis aizvadīt divus mačus 10. un 16. septembrī, un tajās nāksies tikties pret “Dinamo Rīga”, kā arī tieši pret “AMOKO/02”, taču šīm spēlēm atlikusi vien formāla nozīme saistībā ar cīņu par zelta godalgām.

Par spīti mača pabeigšanai desmit vīru sastāvā un viena no komandas līdera – Vugara Askerova – noraidījumam, trīs punktus iepriekšējās nedēļas gaitā savā vienīgajā mačā ieguva “Progress/Super Nova”, kas ar 2:1 uzveica “Monarhs-Flaminko”. Pirmie vadībā, pateicoties Oļega Kravčenko rezultatīvajam sitienam, cīņas 27.minūtē vadībā izvirzījās “monarhi”, uz ko pretinieki prata atbildēt ar diviem Aleksa Regžas vārtu guvumiem, no kuriem otrais tika realizēts 11 minūtes pirms mača beigām.

Savukārt “Rīnūži/BEITAR” nespēja uzvarēt jau trešo spēli pēc kārtas, dalot punktu uz pusēm duelī ar “Riga United” FC – 1:1. Kā minēts, “Rīnūži/BEITAR” un “Progress/Super Nova” joprojām ieņem vadošās vietas turnīra tabulā, taču abas vienības sacensībās piedalās ārpus konkurences.

No pārējiem rezultātiem jāatzīmē FK “Fortūna/Ogre” otrais panākums pēc kārtas pēc 11 zaudējumu sērijas – rezultatīvā cīniņā ogrēnieši ar 5:3 uzveica “Dinamo Rīga”. Tāpat par trim punktiem savu bagāžu papildināja “Salaspils” FS, kas ar 3:1 lika kapitulēt “Olaine” vienībai, bet vēl vienā duelī trīs Naura Baranovska vārti sekmēja SK “Upesciems” triumfu pār “Dinamo Rīga” – 4:2.

Ļoti spraiga atlikušajā turnīra gaitā solās būt cīņa par sudraba un bronzas medaļām. Atskaitot SK “Babīte 2”, kas startē ārpus konkurences, godalgu pretendentes izkārtojušās gana blīvi – to vidū ir “Monarhs-Flaminko” (34), “AMOKO/02” (32), “Salaspils” FS (31), kā arī “Riga United” FC (30) un “Dinamo Rīga” (27). No šīm vienībām labākās izredzes tīri teorētiski ir “AMOKO/02”, jo tai salīdzinājumā ar konkurentēm atlicis aizvadīt ievērojami lielāku maču skaitu.

Tikmēr Rīgas kausa izcīņas ietvaros noskaidrota pirmā fināliste – par to svētdien ļoti spraigā cīniņā kļuva “Monarhs-Flaminko”. Mačā pret “AMOKO/02” cīņas pamatlaikā uzvarētājs netika noteikts (3:3), bet pēcspēles sitienu sērijā ar rezultātu 7:6 uzvaru svinēja “monarhi”. Spēles pamatlaikā divus vārtus uzvarētājiem guva Vladislavs Grigjans, viens precīzs sitiens Sergejam Sovtusam, kamēr sāncenšu sastāvā pa reizei izcēlās Marks Molčanovs, Artūrs Rucko un Mihails Bobrovs.

Otra fināliste, kā iepriekš vēstīts, noskaidrosies 14. septembra mačā Olaines pilsētas stadionā starp FK “Progress” un “Rīnūži/BEITAR” vienībām.
Zibensziņas
2016.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 1:0
FC Caramba Riga-SK Babīte2
R.Šimanovskis 85, P.Skalenko dz.k.36, M.Savinovs dz.k.86, V.Čistjakovs s.k.90+1 - A.Maksimovs dz.k.21, K.Bode dz.k.74

spēles video un foto

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Elvijs Antonišķis
Elvijs Antonišķis

(Olaine)
29

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin