Rīgas futbola čempionāts 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 153 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 721
Ziņas
Vadību pārņem “Rīnūži/BEITAR”, SK “Babīte 2” saņem tehniskos zaudējumus
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 30.5.2016
Pēc aizvadītās nedēļas spēlēm, izcīnot divus panākumus, Rīgas futbola čempionāta līderes statusu pārņēmusi “Rīnūži/BEITAR” vienība. Tikmēr turnīru ļoti sekmīgi sākusī SK “Babīte 2” par sacensību nolikuma prasībām neatbilstoša spēlētāja izmantošanu sodīta ar tehnisko zaudējumu saņemšanu divos mačos, tādējādi atkrītot uz vidusdaļu kopvērtējuma tabulā.

“Rīnūži/BEITAR” futbolisti savu panākumu krājumu papildināja nebūt ne vieglās divās cīņās. Spēlē pret “Riga United FC” viņi jau trešajā minūtē nonāca iedzinēju lomā, kad sāncenšus vadībā izvirzīja Toms Ciglers. Otrā puslaika sākumā “Rīnūži/BEITAR” uzbrukuma līderim Aleksandram Čekulajevam izdevās rezultātu izlīdzināt, savukārt uzvaras vārtus tas pats A.Čekulajevs guva vien mača priekšpēdējā minūtē.

Arī duelī pret SK “Upesciems” pašreizējā sacensību līdere vēl pašā cīņas epilogā nevarēja būt līdz galam droša par trīs punktu iegūšanu, jo rezultāta tablo vēstīja tikai minimālu tās 2:1 handikapu. Vladimiram Terenam 89. minūtē gūstot trešos vārtus, “Rīnūži/BEITAR” tomēr prata pavērst spēles galotnes ritējumu sev vēlamā virzienā, izcīnot ceturto panākumu turnīrā. Uzvarētājiem vēl pa reizei precīzi sita arī A.Čekulajevs un Rolands Putāns, kamēr SK “Upesciems” vienības rindās izcēlās Māris Pilsētnieks. Interesanti, ka pēdējais ne tikai savai komandai guva vienīgos vārtus, bet arī 65. minūtē izpelnījās tiešo noraidījumu.

Ar 13 izcīnītiem punktiem piecās spēlēs “Rīnūži/BEITAR”, kā minēts, šobrīd pārņēmusi Rīgas čempionāta vadību, savukārt A.Čekulajevs ar kopumā desmit trāpīgiem raidījumiem joprojām ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr sacensības ļoti sekmīgi uzsākusī SK “Babīte 2”, kas gluži tāpat kā “Rīnūži/BEITAR” startē ārpus konkurences, par sacensību nolikuma prasībām neatbilstoša spēlētāja izmantošanu sodīta ar tehnisko zaudējumu – 0:3 – saņemšanu divos iepriekš uzvarētajos mačos – pret SK “Upesciems” un “Salaspils FS”. Līdz ar to vēl nesenajai pirmās vietas īpašniecei “atlikuši” vairs tikai seši punkti, kas to ierindo turnīra tabulas vidusdaļā.

Vien punkta atstatumā no “Rīnūži/BEITAR” patlaban kopvērtējumā iepaliek jau minētā “Salaspils FS”, kas bez tehniskās uzvaras pār SK “Babīte 2” pagājušajā nedēļā vēl arī prata pieveikt FK “Fortūna/Ogre” (6:3), sarūpējot sāncensei tobrīd pirmo neveiksmi čempionātā. Savukārt turnīra trešajā vietā ar septiņiem punktiem izvirzījusies “Progress/Super Nova”, nedēļas šķērsgriezumā iegūstot četrus no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem – 5:1 pār “Optibet Traktors” un 0:0 ar FC “Caramba Rīga”.

Uzreiz četras sacensību dalībnieces pašreiz iekrājušas sešus punktus. To vidū bez jau minētās SK “Babīte 2” atrodas arī “AMOKO/02”, “Dinamo Rīga” un FK “Fortūna/Ogre”. Pagaidām vien pieci punkti divām sacensību galveno favorītu pulkam piederošajām vienībām, proti, “Monarhs-Flaminko” un FC “Caramba Riga”, kas aizvadītās nedēļas spēlēs piedzīvoja mainīgas sekmes. “Monarhi” ar 2:0 pārspēja FK “Fortūna/Ogre”, kamēr FC “Caramba Riga”, kā minēts, dalīja punktus uz pusēm ar “Progress/Super Nova” – 0:0.

Pagaidām no 13 dalībniecēm punktu nav izdevies izcīnīt vienīgi “Optibet Traktors”, kas cietusi neveiksmes visās trijās aizvadītajās spēlēs.
Zibensziņas
2016.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 1:0
FC Caramba Riga-SK Babīte2
R.Šimanovskis 85, P.Skalenko dz.k.36, M.Savinovs dz.k.86, V.Čistjakovs s.k.90+1 - A.Maksimovs dz.k.21, K.Bode dz.k.74

spēles video un foto

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Rodionovs
Maksims Rodionovs

(Salaspils FS)
35
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(FC Caramba Riga)
37

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin