Rīgas futbola čempionāts 2017
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 3.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 137 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 763
Ziņas
No Rīgas čempionāta tiek izslēgta FC “RAITA”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 17.7.2017
Saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas (DK) sēdes lēmumu no tālākas līdzdalības Rīgas futbola čempionātā izslēgta FC “RAITA” komanda, kas sākotnēji pati atsauca savu dalību, taču vēlāk no LFF sacensībām tika diskvalificēta uz nenoteiktu laiku. Līdz ar to dalību čempionātā turpinās 14 vienības.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz 21. jūnija tiesneša ziņojumu par dienu agrāk notikušo FC “RAITA” un “EXCONDO” vienību spēli, kurā mača arbitrs norādījis uz iespējamiem pārkāpumiem no FC “RAITA” futbolistu puses saistībā ar godīgas spēles principu ievērošanu. LFF DK konstatējusi, ka FC “RAITA” spēlētāji mača gaitā veikuši darbības, kuras izpaudās kā apzinātas kļūdas aizsardzībā, lai, iespējams, nodrošinātu konkrētu spēles rezultātu.

Tādējādi Rīgas čempionāta ietvaros tālāku cīņu turpina 14 komandas, no kurām sešas A apakšgrupā, bet astoņas – B grupā.

Turnīra A grupā iepriekšējās nedēļas gaitā risinājās divas spēles. Pašreizējā apakšgrupas vicelīdere FK “Progress 2”, kas sacensībās piedalās ārpus konkurences, ar rezultātu 5:0 uzveica “AMOKO/02” (divi vārti Maksimam Neverovskim), savukārt “Riga United” FC svinēja savu trešo panākumu čempionātā duelī pret SK “Kengaroos/Salaspils”. Šajā cīniņā pa diviem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva attiecīgi Karims Goglū un Fabio Posaņjo.

Kā zināms, cīņu par medaļām turpinās katras apakšgrupas labākās četras vienības. Izšķirošajā sacensību etapā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

A grupas kopvērtējuma tabulā jau tagad vietu pirmajā četriniekā nodrošinājušas visas līderu trijnieka dalībnieces – “Monarhs-Flaminko” (19), FK “Progress 2” (18) un FC “Caramba Riga” (17). Savukārt ceturtās vietas liktenis izšķirsies neklātienes cīņā starp “Riga United” FC (10) un “AMOKO/02” (6).

Tikmēr B apakšgrupā iepriekšējā nedēļā notika pieci mači. Punktu krājumu izdevās papildināt abām līderēm, proti, “EXCONDO” (29) un FK “Jūrnieks Rīga” (26), kas abas uzveica grupas pastarīti “Albatroz” SC. Pirmā, pateicoties diviem sacensību rezultatīvākā futbolista Ričarda Jirgensona vārtu guvumiem, triumfēja ar rezultātu 4:0, turklāt šajā mačā tiesnesim nācās kopumā parādīt spēlētājiem 13 (!) brīdinājumus, kā arī noraidīt divus “Albatroz” SC un vienu “EXCONDO” futbolistu, kā rezultātā abas sāncenses cīņu noslēdza nepilnos skaitliskajos sastāvos. Arī FK “Jūrnieks Rīga” sāncenšus atstāja “uz nulles”, gūstot virsroku ar rezultātu 3:0.

Bez šī panākumu “jūrnieki” izcīnīja trīs punktus arī cīņā pret “Ogres novada sporta centrs” (5:0), kamēr mainīgām sekmēm cīnījās piektās pozīcijas īpašniece FK “Dinamo Rīga/Babīte”, kas ar 2:1 sarūgtināja SK “Upesciems” (izšķirošos vārtus 87.minūtē guva Filips Lembergs), kā arī ar identisku rezultātu piekāpās “New Project”.

B grupā par iekļūšanu vadošo komandu kvartetā vairs var neraizēties abas līderes “EXCONDO” (29) un FK “Jūrnieks Rīga” (26), savukārt atlikušās divas vakances, visticamāk, sadalīs četras tuvākās sekotājas – SK “Upesciems” (17), “Ogres novada sporta centrs” (15), FK “Dinamo Rīga/Babīte” (15) un “New Project” (13). Teorētiskas izredzes turpināt cīņu par medaļām vēl saglabā arī “BFS Reinards-Ropaži” (8), savukārt “Albatroz” SC jebkādas cerības iekļūt četriniekā ir zaudējusi.
Zibensziņas
2017.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 2:3
FC Caramba Riga-FK Progress A.Panasjuks 49, A.Usovs 74, Māris Savinovs dz.k.33+60=s.k.60, O.Semjonovs dz.k.51 - M.Neverovskis 43, Ņ.Petrovs 84, 89, V.Baroniņš dz.k.61

video un
foto (1.puslaiks / 2.puslaiks)


Ziņas

Šodien uzsauc
Andris Dreismanis
Andris Dreismanis

(SK Upesciems)
47

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin