Rīgas futbola čempionāts 2017
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 3.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 137 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 763
Ziņas
Rīgas futbola čempionātā startēs 17 dalībnieces
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 26.4.2017
Svētdien, 1. maijā, RTU stadionā Pārdaugavā ar Superkausa spēli starp pērnās sezonas titula ieguvēju FC “Caramba Riga” un kausa laureāti FK “Progress” startēs šīs sezonas tradicionālā Rīgas futbola čempionāta sezona, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības. Savukārt dienu vēlāk notiks pirmā Rīgas čempionāta cīņa starp FK “Dinamo Rīga/Babīte” un FC “RAITA” vienībām. Turnīrā šogad piedalīsies 17 (!) komandas, kas ir par trim vairāk nekā pērn.

Šā gada 12. un 19. aprīlī “Elektrum Olimpiskajā centrā” notika turnīra dalībnieču tehniskās sapulces, kurās tika apspriesti dažādi ar sacensību norisi saistīti jautājumi, kā arī apstiprināts galīgais turnīra izspēles formāts.

Atšķirībā no pērnās sezonas, kad 13 komandas (sezonu sāka 14, bet tehnisku iemeslu dēļ no sacensībām priekšlaikus izstājās “RTU”) uzvarētāju un pārējo godalgoto vietu ieguvējas noteica pēc divu apļu turnīra, šogad līdz ar dalībnieku skaita pieaugumu notikušais izmaiņas arī sacensību formātā. Rīgas čempionāts šoreiz tiks rīkots divos posmos – pirmais risināsies no 1. maija līdz 30. jūlijam, bet otrais jeb izšķirošais – no 1. augusta līdz 17. septembrim. Kā ierasts, augusta un septembra mēnešos risināsies arī tradicionālā Rīgas kausa izcīņa.

Pirmajā posmā komandas ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās, kuru ietvaros aizvadīs divu apļu cīņas pēc riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas čempionāta astoņas spēcīgākās vienības (četras labākās no katras apakšgrupas), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Izšķirošajā sacensību etapā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

Tikmēr pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs vietas no devītās līdz pēdējai (devītās vietas ieguvēja tiks apbalvota ar Cerības kausu). Pēc šī čempionāta rezultātiem labākās 11 komandas nodrošinās sev vietu nākamā gada čempionātā, savukārt pārējām komandām tiks piedāvāts startēt jaunizveidotā zemākas pakāpes Rīgas futbola čempionāta līgā.

Atbilstoši izlozes rezultātiem Rīgas čempionāta A apakšgrupā startēs pērnās sezonas čempione FC “Caramba Riga” un sudraba medaļniekiem “AMOKO/02”, kas šoreiz sacensībās piedalīsies ārpus konkurences. Tāpat ārpus konkurences sevi laukumā apliecinās pagājušā gada kausa ieguvēja FK “Progress 2”, savukārt vēl grupas dalībnieku pulkā atrodamas tādas vienības kā FK “Fortūna/Ogre”, FK “Sirius”, “Monarhs-Flaminko”, kas pērn ieguva bronzu, kā arī “Riga United” FC un SK “Kengaroos/Salaspils”.

Tikmēr B grupā spēkus samēros deviņas vienības – “Albatroz” FS, BFS “Reinards-Ropaži”, “EXCONDO”, FK “Jūrnieks Rīga”, “New Project”, “Ogres novada sporta centrs” un SK “Upesciems”, kā arī ārpus konkurences startējošās FC “RAITA” un FK “Dinamo Rīga/Babīte”.

Kā zināms, pērn par Rīgas futbola čempionāta zelta medaļu ieguvēju kļuva FC “Caramba Riga”, kas vienlaikus triumfēja arī Superkausa mačā pret SK “Babīte 2” – 1:0.
Zibensziņas
2017.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 2:3
FC Caramba Riga-FK Progress A.Panasjuks 49, A.Usovs 74, Māris Savinovs dz.k.33+60=s.k.60, O.Semjonovs dz.k.51 - M.Neverovskis 43, Ņ.Petrovs 84, 89, V.Baroniņš dz.k.61

video un
foto (1.puslaiks / 2.puslaiks)


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(Monarhs-Flaminko)
37

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin