Rīgas futbola čempionāts 2017
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 3.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 137 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 763
Ziņas
FK “Progress 2” un “EXCONDO” turpina uzvaru sēriju
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 22.5.2017
Uzvaru sēriju Rīgas futbola čempionātā, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības, turpina FK “Progress 2” un “EXCONDO” vienības, kas aizvadītajā nedēļā kaldināja kārtējos panākumus un ir vienīgās divas visu sacensību ietvaros, kas saglabājušas simtprocentīgu bilanci, aizvadot vairāk par vienu maču.

FK “Progress 2”, kas turnīrā piedalās ārpus konkurences, iepriekšējās nedēļas sākumā guva virsroku duelī pret SK “Kengaroos/Salaspils” (3:1), savukārt trīs dienas vēlāk, pateicoties diviem Maksima Neverovska vārtu guvumiem, ļoti spraigā cīņā ar rezultātu 3:2 pieveica “AMOKO/02”. Patlaban FK “Progress 2” futbolisti turnīrā izcīnījuši jau četras uzvaras tikpat spēlēs, nostiprinoties stabilā A apakšgrupas līderpozīcijā ar 12 iekrātiem punktiem.

Pie pirmā panākuma šajā pat grupā izdevās tikt jau minētajai “AMOKO/02”, kas ar 2:0 sarūgtināja “Riga United” FC, savukārt pašreizējā titula ieguvēja FC “Caramba Riga” cīņu pret “Riga United” FC nespēja uzvarēt, “vienojoties” par neizšķirtu – 1:1. No astoņām apakšgrupas dalībniecēm pagaidām vienīgi FK “Sirius” nav aizvadījusi nevienu spēli sacensību gaitā – šī “blice” debitēs Rīgas čempionātā ar 24. maija maču pret FC “Caramba Riga”.

Tikmēr B apakšgrupā trīs Ričarda Jirgensona vārtu guvumi palīdzēja trešo panākumu pēc kārtas kaldināt “EXCONDO” vienībai, kas ar rezultātu 5:1 pārspēja “Albatroz” SC. Tāpat uzvaru aizvadītajā nedēļā svinēja SK “Upesciems” (3:1 pret Ogres novada sporta centrs), kā arī FK “Dinamo Rīga/Babīte”, kas pārliecinoši ar 7:0 sagrāva BFS “Reinards-Ropaži” (četri vārti Mihailam Miholapam).

Vēl viens B grupas mačs starp “New Project” un FC “Raita” noslēdzās neizšķirti – 1:1, savukārt FK “Jūrnieks Rīga” komanda, kas kā vienīgā apakšgrupas ietvaros vēl laukumā nav devusies, turnīru sāks ar 23. maija maču pret BFS “Reinards-Ropaži”.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā patlaban priekšgalā atrodas septiņas reizes konkurentu vārtsargus sarūgtinājušais M.Neverovskis (FK “Progress 2”), kamēr par vienu trāpīgu raidījumu mazāk ir R.Jirgensonam (“EXCONDO”).

Kā iepriekš ziņots, pirmajā posmā 17 sacensību dalībnieces ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās, kuru ietvaros aizvadīs divu apļu cīņas pēc riņķa sistēmas (pa vienai spēlei ar katru pretinieku viesos un mājās), pēc kā tiks noskaidrotas čempionāta astoņas spēcīgākās vienības (četras labākās no katras apakšgrupas), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Izšķirošajā sacensību etapā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

Tikmēr pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs vietas no devītās līdz pēdējai (devītās vietas ieguvēja tiks apbalvota ar Cerības kausu). Pēc šī čempionāta rezultātiem labākās 11 komandas nodrošinās sev vietu nākamā gada čempionātā, savukārt pārējām komandām tiks piedāvāts startēt jaunizveidotā zemākas pakāpes Rīgas futbola čempionāta līgā.
Zibensziņas
2017.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 2:3
FC Caramba Riga-FK Progress A.Panasjuks 49, A.Usovs 74, Māris Savinovs dz.k.33+60=s.k.60, O.Semjonovs dz.k.51 - M.Neverovskis 43, Ņ.Petrovs 84, 89, V.Baroniņš dz.k.61

video un
foto (1.puslaiks / 2.puslaiks)


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(Monarhs-Flaminko)
37

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin