Rīgas futbola čempionāts 2017
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 3.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 137 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 763
Ziņas
FK “Sirius” tiek izslēgta no dalības Rīgas čempionātā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 3.7.2017
Pamatojoties uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas sēdes jūnija izskaņā pieņemto lēmumu, no dalības Rīgas futbola čempionāta saistībā ar komandas iespējamo līdzdalību spēļu manipulācijā izslēgta FK “Sirius” vienība. Tādējādi sacensību A apakšgrupā cīņu turpinās sešas vienības.

Rīgas čempionāta 15. jūnijā notikusī spēle starp FK “Sirius” un FK “Progress 2” tika pārtraukta 80. minūtē, jo no LFF puses tika konstatētas aizdomas par nelikumīgu spēles manipulāciju. Jau spēles pārtraukumā mača delegāts abu komandu kapteiņus un trenerus brīdināja, ka, turpinoties minētajām darbībām, spēle tiks apturēta un tiks sastādīts attiecīgs ziņojums par iesaistītajām komandām un personām.

Tomēr, turpinoties iepriekšminētajām darbībām, pēc spēles delegāta norādēm mača tiesnesis apturēja cīņu 80. minūtē, konstatējot, ka no FK “Sirius” futbolistu puses turpinās darbības, kas nav savienojamas ar godīgas spēles un sportiskajiem principiem. Ticis konstatēts arī, ka divās Rīgas čempionāta spēlēs FK “Sirius” sastāvā spēlējuši čempionātam nepieteikti spēlētāji, izmantojot citu futbolistu identitāti un to licences.

Patlaban tiek risināts jautājums par komandas spēlētāju un oficiālo personu diskvalifikāciju no futbola, tāpat no LFF puses tiks pastiprināta pārējo turnīra dalībnieku spēļu novērošana ar video un spēļu delegātu palīdzību. Savukārt līdz 15.jūlijam visām komandām jāprecizē savas oficiālās personas, bet visiem futbolistiem un komandas pārstāvjiem jāparaksta “fair play” deklarācija.

Atgriežoties pie sacensību sportiskajiem notikumiem, A apakšgrupā jāatzīmē trīs komandas, kurām izdevies nedaudz atrauties no pārējām konkurentēm – “Monarhs-Flaminko” (16), ārpus konkurences spēlējošā FK “Progress 2” (15) un FC “Caramba Riga” (14). Pēdējo divu nedēļu laikā visaktīvākā spēļu aizvadīšanā bijusi pašreizējā titula ieguvēja FC “Caramba Riga”, kas laukumā devās trīs reizes, pārspējot “AMOKO/02” (4:0) un SK “Kengaroos/Salaspils” (3:0), kā arī spraigā duelī ar 1:3 piekāpjoties līderei “Monarhs-Flaminko”.

FK “Progress 2” ar 2:1 pieveica “Riga United” FC, savukārt pēdējā divas dienas pirms šīs neveiksmes ar 4:1 pārspēja “AMOKO/02”.

Daudz vairāk maču aizvadīti B grupā, kur spēkojas deviņas dalībnieces. Līdere “EXCONDO” (24) šoreiz cīnījās ar mainīgām sekmēm – spēlē pret FC “RAITA”, pateicoties diviem Ričarda Jirgensona vārtu guvumiem, tā kaldināja panākumu (5:1), tāpat pieveica arī “New Project” (2:0), savukārt pret FK “Jūrnieks Rīga” piedzīvoja minimālu zaudējumu – 0:1. Iepriekš minētais R.Jirgensons ar kopumā 13 rezultatīviem raidījumiem patlaban atguvis vienvadību čempionāta rezultatīvāko futbolistu sarakstā.

Par pieciem punktiem no pirmās vietas īpašnieces atpaliek FK “Jūrnieks Rīga” (19), savukārt trešajā pozīcijā ierindojas “Ogres novada sporta centrs” (18). Ogrēnieši aizvadīto divu nedēļu laikā nedaudz negaidīti ar 0:1 piekāpās vienai no tabulas lejasgala pārstāvēm BFS “Reinards-Ropaži”, kā arī ar 5:2 sarūgtināja “Albatroz” SC (trīs vārti Ģirtam Tumanam).

Vēl pozīciju zemāk esošā FC “RAITA” (17) bez jau minētā zaudējuma pret “EXCONDO” citā cīņā uzveica FK “Dinamo Rīga/Babīte” (1:0). Savukārt trīs spēles aizvadīja SK “Upesciems”, iegūstot tajās sešus punktus. Savā laukumā SK “Upesciems” piekāpās “Albatroz” SC (3:5), pēc tam šo pašu sāncensi izbraukumā uzvarēja (5:0), bet vēl pēcāk ar 3:2 spraigā duelī lika kapitulēt “New Project” (3:2).
Zibensziņas
2017.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 2:3
FC Caramba Riga-FK Progress A.Panasjuks 49, A.Usovs 74, Māris Savinovs dz.k.33+60=s.k.60, O.Semjonovs dz.k.51 - M.Neverovskis 43, Ņ.Petrovs 84, 89, V.Baroniņš dz.k.61

video un
foto (1.puslaiks / 2.puslaiks)


Ziņas

Šodien uzsauc
Edwin Navarrete
Edwin Navarrete

(Albatroz SC)
33

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin