RFF studentu kausa izcīņa minifutbolā
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 30.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 24 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 47
Ziņas
Latvijas XXV Universiādē uzvar RTU sportisti
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 30.4.2015
Aizvadītajā sestdienā, 25. aprīlī, Latvijas XXV Universiādes ietvaros notikusi Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) organizētā kausa izcīņa studentu komandām minifutbolā (8x8). Otro gadu pēc kārtas minifutbols ir iekļauts Universiādes programmā, otro reizi pēc kārtas tas notiek RTU Futbola centra stadionā un otro reizi sacensībās uzvar komanda no RTU. Šoreiz - 12 komandu konkurencē.

RFF rīko vienas dienas studentu kausa izcīņu minifutbolā divreiz gadā - rudenī (septembrī) un pavasarī (aprīlī) kopš 2012. gada, savukārt jau otro gadu aprīļa turnīram ir īpašs papildus statuss - Latvijas Universiādes minifutbola (8x8) sacensības.

Ja pagājušā pavasarī startēja deviņi dalībnieki, tad šoreiz rekordliels skaits - 12 augstskolu vienības. Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, visas komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās pa trīs augstskolām katrā. A apakšgrupā tika ielozētas Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Rēzeknes Augstskola (RA) un Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), B apakšgrupā - Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) un Rīgas Ekonomikas augstskola (REA vai arī SSE Riga), C apakšgrupā - Latvijas Jūras akadēmija (LJA), Ventspils Augstskola (VA) un Transporta un Sakaru Institūta (TSI), bet D apakšgrupā – Rīgas Tehniskās universitāte (RTU), Latvijas Lauksaimniecības Universitāte (LLU) un Banku Augstskola (BA). Atbilstoši sacensību sistēmai pirmās vietas no apakšgrupām ceturtdaļfinālā iekļuva automātiski, savukārt otrās un trešās - papildus piedaloties astotdaļfināla stadijā.

RSU, LJA un RTU komandām iekļūšana ceturtdaļfinālā nesagādāja īpašas grūtības, nedaudz paveicās cīņā par pirmo vietu savā apakšgrupā LSPA vienībai.

Astotdaļfinālā SSE Rīga, lai arī ar minimālu rezultātu (1:0), tomēr apspēlēja ISMA komandu, kurai visa turnīra garumā dažādu iemeslu dēļ nācās spēlēt nepilnā sastāvā. „Ventspilnieku” un „jelgavnieku” cīņas iznākums (pamatlaikā - 1:1) izšķīrās 9m sitienos, kur VA futbolisti bija veiksmīgāki. Līdzīgi „pendeļu” sērijā (pēc 0:0 pamatlaikā) LU sportistiem izdevās pārspēt savus pretiniekus no RA. TSI futbolisti nebija apmierināti ar savu sniegumu grupā, kur viņi piekāpās LJA un palika otrie, un visu savu sportisko niknumu virzīja astotdaļfinālā pret BA, sasitot tiem astoņus bezatbildes vārtus.

Ceturtdaļfināli sākās ar RTU uzvaru pār SSE Rīga (1:0). Savukārt vieni no favorītiem - LJA - nespēja apliecināt savu pārākumu cīņā pret LU ar pamatlaikā realizētiem vārtiem - 0:0 - un beigās pēcspēļu sitienu sērijā piedzīvoja zaudējumu - 2:3, dodot ceļu pusfinālā LU studentiem. Arī LSPA futbolistiem veiksme gāja secen, jo spēles pamatlaikā pret TSI tiks fiksēts neizšķirts – 0:0, bet „pendeļu” sērijā ar 1:0 uzvarēja „transportnieki”. Pēdējā ceturtdaļfinālā RSU komandai bez īpašām pūlēm izdevās pārspēt VA - 2:0.

Pusfinālā par spīti komandu spēlētāju centieniem gūt virsroku pamatlaikā abas spēles noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtiem. Emocionāli saspringtajās pēcspēļu soda sitienu sērijās veiksmīgākas izrādījās RTU (2:1) un TSI (3:2) vienības.

Spēlē par trešo vietu vairāk spēka un emociju bija palicis „mediķiem”, kuri ar sev labvēlīgu rezultātu 2:0 apspēlēja LU studentus. Savukārt finālā RTU ātri palika iedzinējos, bet spēja spēles vidū izlīdzināt rezultātu un vēl jo vairāk pēdējās sekundēs gūt uzvaras vārtus (izcēlās Dmitrijs Telešs), kļūstot par sacensību divkārtējiem uzvarētājiem.

Labākajām četrām komandām tika pasniegti diplomi, meistarīgākais trijnieks tika apbalvots ar medaļām un kausiem, bet uzvarētājs saņēma lielo šampanieti un sāncenšu ovācijas. Šoreiz pēc RFF iniciatīvas tika pasniegtas arī individuālas piemiņas balvas: vārtsargam Emīlam Dobrājam (LU), aizsargam Pāvelam Tarasenko (RTU), pussargam Mehmetam Mehmetam (RSU), uzbrucējam Sergejam Oļeškovam (TSI), vērtīgākajam spēlētājam Dmitrijam Telešam (RTU) un trenerim Pāvelam Fjodorovam.

RFF izsaka pateicību visām augstskolām par dalību un gaida nākamās studentu futbola sacensības, kas plānotas septembrī.
Zibensziņas

Ziņas

Ziņu arhīvs







Dalībnieki: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin