Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
Rīgas minifutbola turnīrs 2015
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 8.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 120 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 469
Ziņas
Minifutbola čempionātā triumfē “Sportima-Nikars” un AMOKO
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 25.8.2015
Aizvadītajā nedēļā RTU mākslīgajā futbola laukumā Pārdaugavā noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola turnīru asociācijas (FTA) atbalstītais “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts. Augstākajā līgā triumfēja “Sportima-Nikars” vienība, bet Pirmajā līgā uzvaras laurus otro gadu pēc kārtas plūca AMOKO futbolisti.

Augstākās līgas ietvaros zelta godalgu liktenis izšķīrās mačā starp “Sportima-Nikars” un “02” futbolistiem, turklāt pēdējiem minētajā duelī līderpozīciju nosargāšanai pietika arīdzan ar neizšķirtu. Tiesa, šoreiz abpusēji saspringtā un emocijām piesātinātā mačā stabilāku un pārliecinošāko sniegumu izdevās parādīt “nikariešiem”. Jau cīņas 11.minūtē viņi ieguva vadību, kad pēc neveiksmīga “rikošeta” no vārtu staba bumbu savos vārtos netīšām raidīja Igors Škoļnijs. Savukārt otrā puslaika sākumā pēc veiksmīgi organizēta pretuzbrukuma Sergejs Nagibins, eleganti pārmetot bumbu pāri sāncenšu vārtsargam, panāca jau 2:0 “Sportima-Nikars” labā. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, un Augstākās līgas zelta godalgas pirmo reizi kopš 2012. gada atkal izcīnīja “nikarieši”.

Bronzas medaļas šajā līgā nopelnīja FC “Raita”, kas savā noslēdzošajā mačā ar 5:0 pārliecinoši sagrāva SK “Monarhs”. Trīs vārtus uzvarētāju rindās guva Aleksandrs Abašins, bet pa reizei precīzi bija Iļja Olehno un Deniss Liukonens. Savukārt izvairīties no palikšanās pēdējā vietā līdz ar uzvaru pār “Rīgas Pašvaldības policiju” (5:3) izdevās “Baltic International Bank” (BIB), kas tādējādi savas gaitas Augstākajā līgā noslēdza piektajā pozīcijā, atbīdot uzvarētos pretiniekus uz tabulas pēdējo jeb sesto “ailīti”.

Par Augstākās līgas rezultatīvāko futbolistu kļuva 11 vārtus guvušais Aleksandrs Čekulajevs no “Sportima-Nikars”, savukārt “fair-play” principa ziņā visuzteicamāk darbojās “Rīgas Pašvaldības policija” un “02” – katrai vien pa sešiem brīdinājumiem.

Tikmēr Pirmajā līgā jau otro sezonu pēc kārtas nepārspēta palika AMOKO vienība, kas savā pēdējās kārtas cīņā pārliecinoši sagrāva “Arkādiju” (10:0!), tādējādi kļūstot pārējām sāncensēm kopvērtējuma tabulā neaizsniedzama. Uzvarētāju rindās šajā mačā pa diviem vārtiem guva uzreiz četri futbolisti – Kirils Pčelincevs, Vadims Harčins, Nikolajs Samkovs un Aleksandrs Vojtjonoks.

Otro vietu kopvērtējuma tabulā, pateicoties 2:0 panākumam pār FREE, nosargāja BEITAR, kuru rindās ar precīziem sitieniem izcēlās Andrejs Grišajevs un Mihails Čebotarjovs. Par punktu atpaliekot no BEITAR, bet par diviem no uzvarētājas AMOKO čempionātu trešajā godpilnajā pozīcijā noslēdza “DSV Transport”, kas spraigā cīņā ar 3:2 uzveica FK DEVRO. Jāpiebilst, ka pirmo puslaiku “transportnieki” noslēdza ar 3:0 handikapu, savukārt mača pēdējo desmit minūšu laikā pretinieki prata divus vārtus atgūt.

Rokas stiepiena attālumā no Pirmās līgas medaļām šovasar palika divas citas favorītes FC “Petrow” un FC “Caramba Riga”, abas turnīru pabeidzot ar trīs punktu izcīnīšanu. “Petrow” bez lielām grūtībām kārtējo reizi sarūgtināja čempionāta pastarīti MBF (6:0), kamēr FC “Caramba Riga” ar 5:2 lika kapitulēt “Marshal FC”. Jāpiebilst, ka iepriekš minētā MBF kļuva par vienīgo komandu, kas vasaras čempionātā nespēja uzvarēt nevienu no 11 aizvadītajiem mačiem – tās rēķinā viens neizšķirts un 11 zaudējumi.

Par Pirmās līgas rezultatīvāko futbolistu kļuva Jevgenijs Aleksejevs no RTO ar 12 vārtu guvumiem, bet “fair-play” konkurencē vislabāk sevi apliecināja FREE futbolisti, nopelnot vien trīs brīdinājumus.

“SYNOTtip” minifutbola čempionātā vēl atlicis aizvadīt tikai kausa izcīņu, kas risināsies 30. augustā. Ar 24. augustā notikušās kausa izcīņas izlozes rezultātiem, spēļu pāriem un kopējo grafiku iespējams iepazīties šeit pat turnīra mājaslapā.
Zibensziņas
Spēļu kalendārs:

1.kārta - 8.un 15.maijs
2.kārta - 10.maijs
3.kārta - 17.maijs
4.kārta - 22.un 29.maijs
5.kārta - 31.maijs
6.kārta - 5.un 12.jūnijs
7.kārta - 14.jūnijs
8.kārta - 19.un 26.jūnijs
9.kārta - 3.un 10.jūlijs
10.kārta - 17.un 24.jūlijs
11.kārta - 31.jūlijs un 7.augusts
12.kārta - 14.un 21.augusts
kausa izcīņas 1/16, 1/8, 1/4, 1/2 un fināls - 30.augusts

2015.g. Rīgas kausa izcīņas REZULTĀTI>>>

+FOTO

Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2015.gada 1.jūnijam.


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs









© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin