Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
Rīgas minifutbola turnīrs 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 95 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 370
Ziņas
“SFS” svarīgā spēlē piekāpjas “BIB”, Augstākās līgas titulam trīs pretendentes
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 16.8.2016
Iespēju ievērojami uzlabot izredzes čempiona titula iegūšanai Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītā “SynotTip” Rīgas minifutbola turnīra Augstākās līgas ietvaros nespēja izmantot pašreizējā līdere “SFS”, kas priekšpēdējās kārtas mačā ar rezultātu 1:2 piekāpās “Baltic International Bank” (BIB) vienībai. Tādējādi pirms noslēdzošās kārtas teorētiskas izredzes uz zelta godalgām saglabā ne tikai abas minētās komandas, bet arī FC “Caramba Riga”, kas ar minimālu 1:0 rezultātu uzveica “Industrial Steel Group”.

“SFS” pirms šī mača čempionāta ietvaros bija piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi un – kas interesanti – tas pamatsacensību stadijā bija noticis tieši pret “BIB”, “baņķieriem” tajā cīņā uzvarot ar rezultātu 4:3. Iegūstot trīs punktus priekšpēdējās kārtas duelī, “SFS” sasniegtu divu punktu pārsvaru pār FC “Caramba Riga”, un pie šāda sportiskā scenārija abu sāncenšu savstarpējā cīniņā noslēdzošajā kārtā “SFS” zelta medaļu iegūšanai pietiktu arī ar neizšķirtu. Tomēr notikumi risinājās citādāk, līdz ar to teicamas izredzes uz pirmo vietu saglabā gan sešus punktus iekrājušās “SFS” un FC “Caramba Riga”, gan “BIB”, kurai ir par punktu mazāk, taču pašas uzvaras un pretinieku neizšķirta gadījumā tā var nodrošināt čempiones laurus.

“SFS” un “BIB” mačā rezultātu jau septītajā minūtē ar teicamu tālsitienu atklāja Aleksandrs Jerikalovs, bet 17.minūtē “BIB” rindās izlīdzinājumu panāca Ivans Sputajs. Rezultāts nemainījās līdz pat pašai mača izskaņai, kad “SFS” spēlētāji ar noteikumu pārkāpumu savā soda laukumā notrieca labu ātrumu uzņēmušo sāncenšu futbolistu, tiekot sodīti ar “pendeli” uz saviem vārtiem. Šo iespēju 2:1 pārsvarā pārvērta Mihails Nosiks, ļaujot “BIB” vienībai izcīnīt tik svarīgos trīs punktus.

Tikmēr vēl vienā Augstākās līgas duelī FC “Caramba Riga”, pateicoties Ģirta Strenča vārtu guvumam, ar minimālu 1:0 handikapu pieveica “Industrial Steel Group”.

Abas izšķirošās līgas cīņas risināsies 26. augustā.

Savukārt minifutbola čempionāta Pirmajā līgā pēc priekšpēdējās kārtas situācija tabulā arvien ir ļoti saspringta – pirmās desmit vienības izkārtojušās vien sešu punktu amplitūdā, atpaliekot vienīgi abām pastarītēm – “DSV Transport” un “ASK Kadaga”. Minimāls pārsvars pār konkurentēm šobrīd ir 18 punktus sakrājušajām “Marshal FC” un “JakoSport&HELA” vienībām, kuru savstarpējā cīņa noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2. Abus vārtus “JakoSport&HELA” labā guva Artjoms Voroņins, kamēr sāncenšu sastāvā pa reizei izcēlās Sergejs Babins un Jurijs Leonovičs.

Par punktu mazāk patlaban savākušas “JUVS” un “LSG SKY CHEFS”, kuras aizvadītajā kārtā savas pretinieces uzveica ar identisku 1:0 pārsvaru – attiecīgi “AMOKO” un “FREE”. Savukārt 16 punkti šobrīd ir gan jau minētajai “AMOKO”, gan “Impakt” vienībai, kas, pateicoties trim Aleksandra Čapuļa vārtu guvumiem, ar 6:2 sagrāva “SALONS.LV”.

Vēl no nepieminētajiem mačiem jāatzīmē “RTO” triumfs pār “DSV Transport” (6:4), kā arī FC “Petrow” 3:2 panākums spēlē ar “ASK Kadaga”.

Pēdējā Pirmās līgas kārtā neapšaubāmi galvenā uzmanība jāpievērš divām spēlēm ar pirmā četrinieka komandu piedalīšanos - 19. augustā spēkus samēros attiecīgi “Marshal FC” un “JUVS”, kā arī “JakoSport&HELA” un “LSG SKY CHEFS”. Tieši no šo spēļu gala iznākumiem arī būs atkarīgs nākamās čempionvienības nosaukums.

Tāpat jāpiemin, ka 19. augustā plkst.20 (starp spēlēm) notiks Rīgas minifutbola kausa izcīņas izloze. Kā zināms, šis turnīrs starp 16 čempionāta komandām risināsies 28. augustā starp plkst.16 un plkst.20.
Zibensziņas
Spēļu kalendārs:

1.kārta - 6.un 13.maijs
2.kārta - 8.maijs
3.kārta - 15.maijs
4.kārta - 20.un 27.maijs
5.kārta - 29.maijs
6.kārta - 3.un 10.jūnijs
7.kārta - 17.jūnijs
8.kārta - 1.jūlijs
9.kārta - 8.un 15.jūlijs
10.kārta - 22.un 29.jūlijs
11.kārta - 5.un 12.augusts
12.kārta - 19.un 26.augusts
kausa izcīņas 1/8, 1/4, 1/2 un fināls - 28.augusts
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2016.gada 31.maijam.


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin