Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija
Rīgas minifutbola turnīrs
Pēdējo reizi atjaunots: sestdien, 29.augustā Kopējais spēļu skaits: 183 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 909
Ziņas
Profesionāļi un amatieri aizvadīs noslēdzošās cīņas
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 5.8.2009
Sācies vasaras pēdējais mēnesis augusts, un arvien straujāk noslēgumam tuvojas Triobet minifutbola čempionāts, kas šogad izvērties par kuplāko šī futbola paveida turnīru visas Latvijas mērogā, pulcējot 40 komandas. Vēl pusotras nedēļas garumā savstarpējās attiecības skaidros Profesionālās līgas dalībnieces, savukārt Amatieru līgā atlikusi vairs tikai viena kārta, pēc kuras noskaidrosies galīgais vietu sadalījums.

Atgādināsim, ka Profesionālajā līgā šovasar startē astoņas komandas, aizvadot divu apļu turnīru, kamēr amatieru turnīrs pulcējis 32 vienības, kuras pēc Šveices sistēmas izspēlē astoņas kārtas.

Pirmās vietas pretendenti joprojām trīs

Kopš iepriekšējā raksta publicēšanas Profesionālajā līgā divu nedēļu laikā aizvadītas tikai četras spēles, tādēļ krasas izmaiņas turnīra tabulā nav notikušas. Divas uzvaras svinējusi pašreizējā līdervienība „SK Monarhs”, kas vispirms ar rezultātu 6:2 pārliecinoši uzveica „Rīnužus”, savukārt iepriekšējās nedēļas nogalē izcīnīja svarīgu panākumu mačā pret pašreiz otro vietu ieņemošo „Actaris” komandu – 3:0 (divus vārtus uzvarētāju labā guva Ēriks Pelcis). „Actaris” vīri dažas dienas pirms tam ar 2:1 pārspēja BSA futbolistus, tādēļ joprojām saglabā teorētiskas izredzes uz pirmo vietu, bet vēl vienā cīniņā nule kā aizvadītajā sestdienā BSA komandu uzveica arī tabulas vidusdaļā esošā vienība „MixFM-Gross”.

Gan „SK Monarhs”, gan „Actaris” komandām patlaban ir 26 punkti, taču pirmajiem jāaizvada vēl trīs mači, kamēr „Actaris” Profesionālajā līgā izies laukumā vairs tikai vienā cīņā. Tieši tādēļ „Monarha” izredzes pagaidām vērtējamas augstāk nekā sāncenšu, taču nedrīkst aizmirst, ka teorētiski par līderu godu vēl var pacīnīties arī „Raita” vīri, kuriem ir 21 punkts un četri mači rezervē. Turklāt viens no tiem pret „Monarhs”...

Ja minētās trīs komandas vēl lies sviedrus, cīnoties par godalgotajām vietām, tad pārējām piecām līgas vienībām veiksmīgi aizvadīt atlikušos mačus ir vairs tikai prestiža jautājums. „Latvijas tilti” pie diezgan lielas apstākļu sakritības var iegūt trešo vietu (šai komandai 19 punkti un atlikusi viena spēle), tāpat minimālas izredzes aizsniegties līdz bronzai ir piektās vietas īpašniecei „MixFM-Gross”, kurai iekrāti 16 punkti un jācīnās vēl trijos mačos. Savukārt pastarīšu trio nelolo vairs pat šādas iespējas – „Rīnuži” ar 13 punktiem atrodas sestajā vietā, BSA ar septiņiem punktiem septītajā, bet FC „Nīco” ar sešiem punktiem ieņem noslēdzošo astoto pozīciju.

Profesionālās līgas rezultatīvākais vārtu guvējs ir Ēriks Pelcis no „Monarhs”, kura rēķinā deviņi precīzi sitieni. Sešas reizes sāncenšu vārtsargus pārspējuši „Raitas” spēlētāji Maksims Seņs un Aleksejs Vasiļjevs, kā arī Aleksandrs Žukovs no „Latvijas tiltiem”. „Fair Play” rādītājos korektākās komandas godu joprojām saglabā „MixFM-Gross” (tikai trīs brīdinājumi), kamēr visrupjāk spēlējuši „Latvijas tilti” – divas sarkanās un 14 dzeltenās kartītes.

Vai „Latvijas Finieris” noturēs līderpozīciju?

Amatieru līgā vēl atlikusi viena kārta, pirms kuras uz pirmo vietu pretendē vairs tikai divas komandas – „Latvijas Finieris” un „ISMA/IM”. „Latvijas Finieris” iepriekšējā spēlē ar rezultātu 6:2 uzveica „Rīgas Satiksmes” vienību un ar 19 punktiem atrodas pašā tabulas augšgalā, kamēr „ISMA/IM” septīto kārtu noslēdza ar mazāk pārliecinošu panākumu (2:1 pret „GE Money”) un ar 17 punktiem ieņem otro vietu. Lai kļūtu par līgas čempioniem, „ISMA/IM” pēdējā mačā obligāti jāpārspēj „Lerona” un jācer uz „Latvijas Finiera” neveiksmi (teorētiski var derēt arī neizšķirts) noslēdzošajā cīņā pret „Mitax Auto”.

Labas cerības uz vietu pirmajā trijniekā saglabā „Lerona”, kas ar 15 punktiem patlaban ieņem trešo pozīciju. Savukārt uzreiz pēc tam veselām piecām komandām (Mitax Auto, KG-BūvGrup, GE Money, Rīgas Satiksme un Pārdaugava) ir 13 punkti un arīdzan nelielas izredzes „aizķerties” trešajā pozīcijā gadījumā, ja „Lerona” pēdējo maču zaudēs.

No visām 32 komandām vienīgi „Akciju komercbanka Baltikums” piedzīvojusi zaudējumus visās septiņās spēlēs. Pārējās vienības turnīra gaitā spējušas gūt vismaz vienu panākumu.

Amatieru līgas labākais snaiperis ar 15 vārtiem ir Vadims Vlasovs no „Biznesa augstskolas Turība”. 12 vārti ir DHL futbolista Māra Cirveļa rēķinā, bet 11 – Vadimam Docenko, kurš pārstāv „Rīgas Satiksmi”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Ģirts Innis
Ģirts Innis

(Umbro Team)
39

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2008, rakstiet pr@fta.lv. Admin