Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija
Rīgas minifutbola turnīrs
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 144 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 739
Ziņas
Augstākās līgas trijnieks noskaidrots; mūs gaida „zelta mačs”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 15.8.2011
Kopš iepriekšējā raksta publicēšanas Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta Augstākajā līgā aizvadītas divas kārtas, un situācija turnīra tabulā ir nokaitēta līdz baltkvēlei. Jau tagad skaidrs, ka trijniekā vietu nodrošinājušas FREE, „Sportima-Nikars” un „Latvijas Finieris” vienības, taču zelta godalgu liktenis izšķirsies 19.augusta mačā starp divām pēdējām.

Kā uzskatāmi parāda sacensību kopvērtējuma tabula, starts Augstākajā līgā līdz šim vissekmīgāk padevies „Latvijas Finiera” futbolistiem, kuri šobrīd ar 17 iekrātiem punktiem vienu kārtu pirms turnīra noslēguma ieņem līderpozīciju. „Finiera” komanda, kas cīņu sāka ar divām uzvarām, panākumus guva arī trešās un ceturtās kārtas spēlēs. Vispirms, pateicoties diviem Dmitrija Jakovļeva vārtiem, tā ar minimālu 2:1 rezultātu pieveica „Rīnuži-Strong”, savukārt nākamajā mačā ar 3:0 pārspēja arī „Baltic International Bank”. Jāpiebilst, ka šajā cīņā divus vārtus uzvarētājiem guva Vitālijs Makejevs, savukārt viens trāpīgs raidījums padevās Aleksandram Rehviašvili.

Tikmēr cita Augstākās līgas favorīte „Sportima-Nikars” savu situāciju tabulā ievērojami sarežģīja ar 5.augustā piedzīvoto neveiksmi duelī ar FREE – 1:3. Jau spēles 15.minūtē pēc „nikariešu” savos vārtos netīšām raidītas bumbas viņi nonāca iedzinēju lomā, taču pirmā puslaika noslēgumā līdz ar precīzu Konstantīna Suhareva raidījumu spēja rezultātu izlīdzināt. Mača liktenis izšķīrās pašā izskaņā, kad FREE guva divus bezatbildes vārtus (Grigorijs Gubarevs un Dmitrijs Prohorovs), tādējādi izcīnot ļoti svarīgus trīs punktus. Pēc šīs neveiksmes „Sportima-Nikars” gan spēja atgūties un jau nākamajā cīņā ar 2:1 pārspēja „Rīnuži-Strong”, tādējādi joprojām saglabājot labas izredzes iegūt zelta godalgas. Savukārt FREE savā pēdējā mačā negaidīti pārliecinoši ar 5:0 sagrāva JFK „Saskaņa” vienību.

Augstākās līgas turnīrā, kā minēts, kļuvis skaidrs, kuras trīs vienības ieņems godalgotās vietas – atlicis vien noskaidrot vietu secību. Līdere šobrīd ir 17 punktus iekrājusī „Latvijas Finieris” komanda, no kuras par diviem punktiem atpaliek „Sportima-Nikars”. Tieši šo vienību savstarpējā cīņā šonedēļ izšķirsies zelta godalgu liktenis. Jo īpaši intriģējoši situācija izvērtusies „Sportima-Nikars” vīriem, kuri uzvaras gadījumā kļūs par čempioniem, pie neizšķirta paliks otrajā pozīcijā, savukārt neveiksmes gadījumā var atkrist arī uz trešo vietu pie nosacījuma, ja FREE futbolisti, kuru rīcībā ir 12 punkti, savā noslēdzošajā duelī pieveiks „Baltic International Bank”. Tikmēr Augstākās līgas trijās noslēdzošajās vietās izkārtosies „Rīnuži-Strong” (5), kā arī „Baltic International Bank” un „JFK Saskaņa” (abām 3 punkti) komandas.

Viena kārta līdz turnīra noslēgumam atlikusi arī Rīgas minifutbola čempionāta Pirmajā līgā, kur savā starpā attiecības „skaidro” visas pārējās 18 sacensību dalībnieces. Uz pirmās vietas izcīnīšanu šeit līdzīgi kā Augstākajā līgā pretendē vairs tikai divas komandas, proti, „02-Gross” un „Lerona”, kurām abām ir 22 punkti. Labākas izredzes šajā ziņā ir „02-Gross” vīriem, kuri pie vienāda punktu skaita iegūs priekšrocību uzvarētas savstarpējās spēles dēļ. Abas pēdējās spēles šīs vienības aizvadījušas ar mainīgām sekmēm – „02 Gross” piekāpās FK „Rigaselmash” (2:6) un uzveica „Marshal FC” (3:1), savukārt „Lerona” pārspēja gan SK „Monarhs” (1:0), gan arī „Elme metall” (5:2) komandu. Jāpiebilst, ka noslēdzošajā kārtā, kas plānota 26.augustā, „Lerona” tiksies ar „Wood Brothers”, kamēr „02-Gross” cīnīsies ar „Rio Lukss”.

Trīs punktu atstatumā no abām iepriekš minētajām līderēm Pirmās līgas kopvērtējumā atrodas „Raita” (19), kas gan vairs nevar pretendēt uz zeltu vai sudrabu, jo zaudējusi minētajām konkurentēm savstarpējās spēlēs. Konkurenci „Raita” vienībai sastādīs SK „Monarhs” (18), tāpat netālu atrodas 16 punktus izcīnījušās „Wood Brothers”, „Industrial Steel Group”, FK „Rigaselmash”, „Rio Lukss” un Elme metall”.

Uz trijnieku pat teorētiski vairs nevar pretendēt atlikušās deviņas komandas, kuras izkārtojušās turnīra tabulas vidus un lejadaļā. 15 punkti ir „Marshal FC”, „Amoko” un „Ķekavas novads/AXA”, 13 punktus izcīnījusi „Ķekavas novads/AXA”, 11 punkti ir RTO, bet 10 – „North Hub Services”. Pašā kopvērtējuma noslēgumā ierindojas „Ezermala” (8), kā arī „airBaltic” (7) un „airBaltic 2” (0).

Sacensību pēdējā kārta abās Rīgas minifutbola čempionāta līgās tiks aizvadīta 19.un 26.augustā, savukārt 2.un 9.septembrī paredzēta kausa izcīņa.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Mihails Gutmans
Mihails Gutmans

(North Hub Services)
36
Edmunds Poruks
Edmunds Poruks

(airBaltic 2)
37
Eriks Zaporožecs
Eriks Zaporožecs

(RTO)
67

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2011, rakstiet fta@fta.lv. Admin