Latvija un Igaunija sāk jauno apvienoto pludmales futbola līgu
04 Jul 2020

Šovasar Latvija un Igaunija uzsāk jaunu kopēju futbola projektu - apvienotu pludmales futbola līgu. Abas puses vienojās, ka vienota līga ir labākais risinājums turpmākajai pludmales futbola attīstībai kā Latvijā, tā arī Igaunijā.

Pirmajā apvienotajā čempionātā, kur startēs kopumā astoņas komandas (piecas no Igaunijas un trīs no Latvijas), notiks cīņa par ģenerālpartnera “Coolbet” trofejām, kā arī tiks noskaidrota labākā Igaunijas un Latvijas komanda, kurai būs iespēja pārstāvēt valstis Eiropas Čempionu kausā. “Man ir patiess prieks un gandarījums par apvienotu līgu, tas ir tiešām solis uz priekšu gan komandām, daudz spēlējot ar stipriem pretiniekiem, gan organizatoriem, plānojot sacensības pēc augstākiem standartiem, gan tiesnešiem, apkalpojot sarežģītas spēles. Latvijas trīs komandu sastāvos ir savākti tiešām labākie pludmales futbolisti. Ceru, ka nebūs nekādu šķēršļu parādīt savu maksimālo sniegumu, tādā veidā arī pamatīgi sagatavojoties Latvijas izlases startam šajā gadā," ar savām domām dalās galvenais organizators no Latvijas puses Eduards Borisevičs.

Sestdien, 21.jūnijā plkst.13:00, pirms Igaunijas Superkausa spēles notika pirmā apļa pretinieku izloze “Coolbet” pludmales futbola līgai. Atklāšanas spēlē sestdien, 4.jūlijā Igaunijas čempions BSC “Thunder/Arvutitark” eksaminēs jaunpienācēju FK “Beitar/Kauguri”, kā rindās ir pieteikti vairāki pēdējo gadu čempionvienības spēlētāji.

Līga tiks izspēlētā čempionāta formātā: katra komanda spēlēs ar katru divas reizes (2 apļi), kopskaitā 14 spēles katrai dalībniecei. Kopumā jūlijā un augustā Pērnavas un Jūrmalas pludmalē risināsies septiņas spēļu dienas, katrā pa diviem mačiem katrai komandai. Augstākās klases abu valstu tiesneši, ieskaitot četrus starptautiskās (FIFA) kategorijas pludmales futbola tiesnešus, tiks piesaistīti sacensībām.

Oficiālās Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgas spēles tiks translētas abu valstu sporta medijos. Apvienotā pludmales futbola līga jau guvusi lielu uzmanību abu valstu sociālajos tīklos, jo vairākas pasaules līmeņa pludmales futbola zvaigznes nosūtījušas vissiltākos novēlējumus jaunizveidotajai līgai.

Latvijas komandas: BSC LAT, BFS Ropaži, FK Beitar/Kauguri.
Igaunijas komandas: Nõmme BSC/OlyBet, BSC Üksjalgvärav/Elementmaster, SK Augur/Enemat, BSC Thunder/Arvutitark, BSC Türi.

Kalendārs


Jūlijs
Sestdien, 4.jūlijā: Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
Svētdien, 5.jūlijā: Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
Sestdien, 18.jūlijā: Latvijas-Igaunijas čempionāts – Jūrmala, Latvija
Svētdien, 18.jūlijā: Latvijas-Igaunijas čempionāts – Jūrmala, Latvija

Augusts
Sestdien, 1.augustā: Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
Svētdien, 2.augustā: Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
Sestdien, 15.augustā: Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija

Detalizēts 4.un 5.jūlija kalendārs

Kontakti

Igaunijas Pludmales Futbola Asociācija (EBSA): Kari-Andri Kask, +372 53040044, karis.kask@beachsoccer.ee
Futbola Turnīru Asociācija (FTA): Eduards Borisevics, +371 29688812, fta@fta.lv

Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
S. Lepik
20
2.
R. Nõmmiko
19
3.
A. Novozhilov
18
4.
R. Hunt
16
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Stepan Surmilo
Thunder
37
Dalībnieki
Partneri
Organizatori