Otrajā posmā uzvar “Karaljo”, kopvērtējumā vadību pārņem “Kreiss”
04 Jul 2024

Iepriekšējā nedēļas nogalē risinājās tradicionālā Jūrmalas kausa pludmales futbolā otrais posms, kur 14 komandu konkurencē nepārspēta palika jaunpienācēja “Karaljo”, uzvarot pilnīgi visas spēles un tikai vienu reizi ielaižot bumbu savos vārtos. Otrajā vietā finišēja “Kreiss”, pārņemot vadību sacensību kopējā ieskaitē, bet trešo vietu izcīnīja “Babīte” SK.

Kā ierasts, sacensības tika aizvadītas divās kārtās. Pirmajā no tām komandas tika sadalītas trijās apakšgrupās (divās piecas un vienā četras), kur aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties katra ar katru. Otrajā etapā četras spēcīgākās (grupu uzvarētājas un viena labākā otro vietu ieguvēja) turpināja cīņu par medaļām D grupā, bet atlikušās dalībnieces sadalīja 5.-8. pozīciju E grupā, 9.-11. vietu F grupā, kā arī 12.-14. pozīciju G apakšgrupā. Atbilstoši nolikumam vienas spēles ilgums tika aizvadīts 2x4 minūšu apjomā.

Pirmā posma A grupā vispārliecinošāk sevi apliecināja nākamā uzvarētāja un vienlaikus šīs sezonas debitante “Karaljo” (kuras rindās spēlēja Brazīlijas izlases pārstāvis Rafinja Amorims), uzvarot visas četras cīņas ar izcilu vārtu attiecību (8-0!). Ievērojami mazāk punktus izcīnīja četras pārējās dalībnieces – pa četriem savāca “PFD-1”, “BFS Atlas/VP Solar/Ropažu SC” un “Rava Pluss”, trīs – “PFD” otrā komanda.

No B grupas ceļazīmi uz spēcīgāko apakšgrupu turnīra turpinājumā nopelnīja “Kreiss” (9), atstājot aiz sevis “FREE” (7) un FK “BEITAR” (7), kā arī “Riga FC” (5) un RFK (0). Savukārt C grupā iekļūšanu labāko vienību četriniekā nodrošināja “TUC” (7) un “Babītes” SK (5), aiz kurām palika šoreiz ne tik sekmīgi startējusī pirmā posma uzvarētāja “New Project” (2) un “Zelta Teļš” (1).

Izšķirošajā cīņā par medaļām visvairāk punktus – 9 – D grupā savāca “Karaljo”, sudraba godalgas otro posmu pēc kārtas “Kreiss” futbolistiem (6), bronza “Babītes” SK (3), bet vieta uzreiz aiz “pjedestāla” šoreiz “TUC” vienībai.

E grupā spēcīgākā izrādījās FK “BEITAR”, atstājot aiz sevis FREE, “PFD-1” un “BFS Atlas/VP Solar/Ropažu SC”, F grupā nepārspēta palika “Riga FC”, aiz kuras sekoja “Rava Pluss” un “New Project”, kamēr G grupā visas dalībnieces ieguva pa 3 punktiem, labākas vārtu attiecības dēļ priekšrocību iegūstot RFK un “Zelta Teļš”.

Visas trīs godalgoto vietu ieguvējas, kā ierasts, ieguva vērtīgas balvas no turnīra atbalstītājiem “Sportland”, “Zelta Teļš” un “Mežpils bezalkoholiskais”.

Par posma vērtīgāko spēlētāju tika atzīts un “Sportland” dāvanu karti ieguva “Kreiss” pārstāvis Toms Kristiāns Grīslis. Kopvērtējuma tabulā pēc šī posma ar 40 punktiem vadībā izvirzījusies “Kreiss”, kurai seko “New Project” (30) un šī posma čempione “Karaljo” (25).

Kausa trešā posma sacensības notiks 13. jūlijā turpat Majoru pludmalē.

Kā ziņots, 2024.gada Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF). Jūrmalas kauss pludmales futbolā tiek rīkots ar Jūrmalas pašvaldības atbalstu.

2024.gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta: sporta veikals „Sportland”, „SYNOTtip”, grila restorāns Jūrmalā „Zelta Teļš”, „Mežpils bezalkoholiskais”, dabīgais minerālūdens „Stelpes”, saldējums „Eskimos”.

Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.fta.lv/bslatvia, Facebook vietnē www.fb.com/bslatvia, kā arī Instagramā www.instagram.com/beachsoccerlatvia.

Reklāma
Zibensziņas
Riga BSC ir 2024.gada Latvijas kausa ieguvēji!
Rezultatīvākie
1.
M. Smuļko
17
2.
A. Krjukovičs
12
3.
T. K. Grīslis
12
4.
E. Ģēģers
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Matīss Ikaunieks
RFS Academy white
15
Dalībnieki
Partneri
Organizatori