Rīgas čempionāta vadībā nostiprinājies līderu piecinieks
25 Jul 2022

Latvijas galvaspilsētas reģiona futbola stadionos un laukumos notiekošajā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionātā iezīmējies līderu piecinieks, kas nostiprinājies kopvērtējuma galvgalī, tajā esošajām komandām izkārtojoties citai no citas vien divu punktu intervālā.

Kā vēstīts, šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risinās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā. Desmit turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidro pēc divu riņķu spēkošanās.

Patlaban sacensību kopvērtējuma tabulā priekšā konkurentēm atrodas pa 20 punktiem sakrājušās FK “PPK/Betsafe” un FK “Olaine/FK Union”, kuras nedaudz vairāk kā pirms nedēļas aizvadīja savstarpējo maču, panākumu ar rezultātu 2:1 kaldinot Olaines vienībai. Pārējos šo vienību dueļos kopš jūlija sākuma FK “PPK/Betsafe”, pateicoties diviem Daniela Romenska vārtu guvumiem, ar 6:1 sagrāva JFK “Daugava”, kamēr olainieši jau pieminēto JFK “Daugava” uzveica ar minimālu 2:1, kā arī atzina FK “Beitar-2” pārākumu – 0:3.

Punkta atstatumā no vadošā dueta Rīgas čempionāta tabulā atrodas JDFS “Alberts-2” (19), kas minētajā laika periodā uzveica SK “Kengaroos” (4:2) un Rīgas Tehnisko Universitāti (8:1, pieci vārti Jānim Pakalnam), savukārt pa 18 punktiem šobrīd JRFPC “Upesciema Warriors” un FK “Beitar-2”. Pirmā trijos mačos ieguva četrus no iespējamajiem deviņiem punktiem, piekāpjoties ASK “Kadaga” (0:1), cīnoties neizšķirti ar JFK “Daugava” (2:2) un uzvarot SK “Kengaroos” (2:1), kamēr “Beitar-2” bez jau minētā triumfa pār Olaines vienību sarūgtināja arī Rīgas Tehnisko Universitāti (4:2) un “Riga United” FC (5:3).

No pārējām piecām turnīra dalībniecēm desmit punktu robežu šobrīd izdevies pārsniegt vienīgi ASK “Kadaga” un JFK “Daugava” (pa 11).

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vadību saglabā astoņus vārtus guvušais FK “PPK/Betsafe” pārstāvis D.Romenskis.

Kā ziņots, Rīgas čempionātam komandas drīkst pieteikt tikai LFF reģistrētos spēlētājus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk), bet aizliegts piedalīties futbolistiem, kuri pieteikti Virslīgas, Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās, izņemot fārmklubus, kā arī Latvijas čempionāta Trešās līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Reklāma
Zibensziņas
Svinīgā apbalvošana - pēc noslēdzošās spēles 25. septembrī LNK Sporta Parkā
Spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2022.gada 2.septembrim
Rezultatīvākie
1.
M. Ē. Veckāgans
17
2.
J. Pakalns
17
3.
A. Pavlovskis
11
4.
S. Švāns
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori