JFK “Daugava/Salaspils FS” turpina nezaudēto spēļu sēriju
14 Aug 2023

Apgriezienus turpina uzņemt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas futbola čempionāta otrā jeb izšķirošā apļa izspēle, sacensībām ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu notiekot Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos līdz 30. septembrim. Iespaidīgo nezaudēto spēļu sēriju turpina pašreizējā kopvērtējuma tabulas līdere JFK “Daugavpils/Salaspils FS”, kas nav atzinusi sāncenšu pārākumu jau 15 (!) mačus pēc kārtas.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risinās kā “Dali Dali” Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Turnīrā, kā ierasts, drīkst piedalīties tikai tās komandas, kuras spēj nodrošināt 2023.gada Rīgas futbola čempionāta un 2023.gada Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi. Uzvarētājs tiek noskaidrots divu apļu ietvaros, katrai dalībniecei ar katru tiekoties gan savā laukumā, gan viesos.

Kopš jūlija vidus JFK “Daugava/Salaspils FS” laukumā devās piecas reizes, izcīnot panākumus visās cīņās – 3:1 pret FK “Beitar-2” un FK “Union”, 3:0 spēlē ar SK “Namejs”, kā arī attiecīgi 5:1 un 5:0 dueļos pret “ASK Kadaga/Ostas SK” un “Babītes” SK. Turnīra tabulā pašreizējā līdere (41) apsteidz divas tuvākās sekotājas – FK “Union” un “AFA-Olaine-2” – par astoņiem, bet ceturtajā pozīcijā esošo FK “Beitar-2” jau par 12 punktiem.

Iepriekš minētās FK “Union” un “AFA-Olaine-2” vasaras karstāko periodu aptuveni viena mēneša ietvaros aizvadīja gandrīz tikpat pārliecinoši, cik tabulas pirmās vietas īpašniece. FK “Union” futbolisti jūlija vidū piedzīvotā zaudējuma pret JFK “Daugava/Salaspils FS” triumfēja nākamajos četros mačos, pārspējot “Babītes” SK (6:3), FK “RSU” (2:0), FK “Beitar-2” (5:1) un Rīgas Tehnisko universitāti (2:1).

Tikmēr olainieši, neskaitot zaudējumu spēlē ar FK “Namejs” (1:2), atlikušajās četrās cīņās kaldināja “sausās” uzvaras – 8:0 pār “Babītes” SK, 3:0 pret Rīgas Tehnisko universitāti, kā arī attiecīgi 1:0 un 4:0 dueļos ar Rīgas Futbola skolu un “JRFPC Upesciema Warriors”.

Kā minēts, aiz vadošā līderu trijnieka kopvērtējuma tabulā šobrīd ierindojas FK “Beitar-2” (29), piektajā pozīcijā ierindojas “Riga United” FC (25), bet pa 20 punktiem Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Futbola skolas vienībām.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 17 vārtu guvumiem atrodas Mārtiņš Ēriks Veckāgans (FK “Union”).

Kā ziņots, sacensībās drīkst piedalīties spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar ģimenes ārsta un vecāku atļauju var startēt arī futbolisti, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk. Nav atļauta Virslīgas, Pirmās un Otrās līgas čempionāta komandās pieteikto spēlētāju pārstāvniecība, tāpat Rīgas čempionātā nedrīkst piedalīties Latvijas čempionāta Trešās līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas futbola čempionātā triumfē “JFK Daugava / Salaspils FS”
Rezultatīvākie
1.
A. Loginovs
21
2.
M. Ē. Veckāgans
18
3.
N. Lazarenko
17
4.
S. Švāns
17
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori