Ar divām uzvarām čempionātu sāk Rīgas Futbola skola
22 May 2024

Aprīļa beigās startēja tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu risināsies līdz 15. septembrim. Deviņu komandu konkurencē aizvadītas pirmās astoņas cīņas, vislabāk sevi apliecinot Rīgas Futbola skolai, kas pirmajos trīs mačos kaldināja divus panākumus.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš notiek kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un otrās vietas ieguvējam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Turnīrā, kā ierasts, drīkst piedalīties tikai tās komandas, kas spēj nodrošināt 2024. gada Rīgas futbola čempionāta un 2024. gada Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi. Sacensību uzvarētājs tiks noskaidrots, katrai pretiniecei tiekoties ar katru divas reizes – mājās un viesos.

Pašā turnīra prologā tabulas priekšgalā izvirzījusies Rīgas Futbola skola, kas čempionātu uzsāka ar panākumu pret “AC Jules Vernes” (4:1, divi vārti Ņikitam Afanasjevam), bet pēc tam cīnījās neizšķirti duelī ar “Riga United” FC (2:2), izglābjoties no zaudējuma vien pašā spēles izskaņā, kad izlīdzinājuma vārtus ar 11 metru soda sitiena palīdzību guva Maksims Antonovs. Savukārt vēl vienā cīniņā Genriha Mahovecka “dublis” sekmēja pašreizējās līderes minimālu triumfu pār “AFA Olaine-2” – 3:2.

Četrus punktus pirmajos divos mačos savākusi iepriekš minētā “Riga United” FC, kas bez neizšķirta pret Rīgas Futbola skolu ar 3:0 pieveica “Babīte” SK. Pēdējā, kā arī JFK “Daugava/Salaspils FA” iekrājušas katra pa trim punktiem uzvarot vienu no divām aizvadītajām spēlēm, bet no pārējām vienībām pa punktam ieguvušas FK RSU, “Upesciema Warriors”, “ASK Kadaga/Ostas SK” un AC “Jules Vernes”, kamēr bez punktiem patlaban cīnās vienīgi “AFA Olaine-2”.

Par sacensību rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Ņ.Afanasjevs, kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis trīs reizes.

Kā vēstīts, turnīrs risināsies līdz septembra vidum, kad 21. septembrī plānota centralizēta apbalvošanas ceremonija un laureātu sveikšana.

Reklāma
Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
Ņ. Afanasjevs
11
2.
S. Švāns
10
3.
D. R. Geidāns
9
4.
C. W. R. Triebener
8
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori