Rīgas Futbola skola saglabā vadību, punkta atstatumā seko FK “RSU”
26 Jun 2024

Apgriezienus turpina uzņemt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas startēja aprīļa izskaņā un ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu risināsies līdz 15. septembrim. Deviņu komandu konkurencē kopvērtējuma tabulā vadībā arvien atrodas Rīgas Futbola skola (RFS), par punktu apsteidzot tuvāko sekotāju FK “RSU”, kas gan salīdzinājumā ar tiešo konkurenti aizvadījusi par vienu cīņu mazāk.

Kā ziņots, arī šovasar turnīrs notiek kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un otrās vietas ieguvējam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas čempionāta Trešās līgas finālturnīrā.

Turnīrā, kā ierasts, drīkst piedalīties tikai tās komandas, kas spēj nodrošināt 2024. gada Rīgas futbola čempionāta un 2024. gada Latvijas 3.līgas čempionāta reglamentu izpildi. Sacensību uzvarētājs tiks noskaidrots, katrai pretiniecei tiekoties ar katru divas reizes – mājās un viesos.

Kā minēts, līderes statusā atrodas 14 punktus sakrājusī RFS, kas noslēdzošajos trijos mačos ieguva septiņus no maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem. Pašreizējā pirmās vietas īpašniece cīnījās neizšķirti 1:1 ar JFK “Daugava/Salaspils FA”, kā arī guva virsroku pār JRFPC “Upesciema Warriors” (4:1) un “Riga United” FC (2:0).

Tikmēr punkta atstatumā no līderes sekojošā FK “RSU” trijos jūnija dueļos guva tikpat uzvaras, kaldinot panākumus mačos ar “Babīte” SK (2:0), “AFA Olaine-2” (7:2) un AC “Jules Verne” (4:0). Jāpiebilst, ka FK “RSU” salīdzinājumā ar Rīgas Futbola skolas vienību aizvadījusi par vienu spēli mazāk, bet turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā dominē abu vadošo vienību pārstāvji – Ņikita Afanasjevs (RFS) guvis septiņus vārtus, bet Klaudiusa Volfganga Ričarda Tribenera rēķinā seši trāpīgi raidījumi.

Nevienai no pārējām turnīra dalībniecēm šobrīd nav izdevies pārsniegt desmit punktu robežu – vistuvāk līderu duetam kopvērtējuma tabulā atrodas pa astoņiem punktiem savākušās “Riga United” FC un JFK “Daugava/Salaspils FA”.

Kā vēstīts, turnīrs risināsies līdz septembra vidum, kad 21. septembrī plānota centralizēta apbalvošanas ceremonija un laureātu sveikšana.

Reklāma
Zibensziņas
Zibensziņu pagaidām nav
Rezultatīvākie
1.
Ņ. Afanasjevs
11
2.
S. Švāns
10
3.
D. R. Geidāns
9
4.
C. W. R. Triebener
8
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori