Studentu kausa izcīņā triumfē LSPA un LU komandas
17 May 2023

Iepriekšējā svētdienā, 14. maijā, RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Daugavgrīvas ielā 56a Rīgā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola Turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF), Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) atbalstītais Latvijas Universiādes posms minifutbolā (7:7) vīriešu un sieviešu komandām. Kungu konkurencē triumfēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), bet daiļā dzimuma sacensībās nepārspēta palika Latvijas Universitātes (LU) vienība.

Kā vēstīts, turnīram varēja pieteikties Latvijas augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes), (profesionālo studiju bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti) un attiecīgās augstskolas 2022. gada absolventi, ko ar parakstu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija jeb personāldaļa.

Vīriešu sacensībās astoņas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā, izslēgšanas cīņās attiecīgi A grupas uzvarētājai tiekoties ar B grupas ceturto vietu, A2 spēkojoties ar B3 utt. Turnīra pirmajā etapā vislabāk sevi apliecināja A grupas uzvarētāja Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), uzvarot visās trijās cīņās un neielaižot bumbu ne reizi savos vārtos. Ar četriem punktiem otrajā pozīcijā ierindojās Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), kamēr tabulas noslēdzošajās vietās izkārtojās attiecīgi Banku augstskola (BA) ar diviem un RTU otrā komanda ar vienu punktu.

Tikmēr B apakšgrupā visas konkurentes aiz sevis atstāja nākamā čempione LSPA (7), pa četriem punktiem savāca Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga) un RTU-1, savukārt viens punkts LU studentiem.

Ceļā uz zelta godalgu izcīnīšanu LSPA futbolisti ceturtdaļfinālā ar 5:0 sagrāva RTU-2, pusfinālā pēc bezvārtu neizšķirta “pendeļu” sērijā ar 4:2 uzveica RTU-1, savukārt finālā ar 2:0 pārspēja SSE Riga. Tikmēr cīņā par bronzas godalgām RTU pirmā komanda atstāja ārpus vadošā trijnieka RSU studentus – 1:0.

Daiļā dzimuma konkurencē, kā minēts, startēja četras dalībnieces, uzvarētāju noskaidrojot viena riņķa turnīrā. Šeit nepārspētas palika LU futbolistes, iegūstot septiņus punktus un aiz sevis atstājot attiecīgi LSPA (5), RSU (4) un RTU (0).

Uzreiz pēc noslēdzošajiem mačiem risinājās svinīgā laureātu apbalvošanas ceremonija, kur bez labākajām komandām tika sumināti arī meistarīgākie spēlētāji un spēlētājas individuālajās nominācijās. Kungu konkurencē par labāko spēlētāju tika atzīts čempionu pārstāvis Andris Deklavs, savukārt kā rezultatīvākais spēlētājs triumfēja viņa komandas biedrs Agris Glaudāns, kurš pretinieku vārtsargus sarūgtināja septiņas reizes.

Par vērtīgāko vārtsargu organizatori izvēlējās Ignatiju Koļesņikovu (RTU), labākā menedžera/trenera titulu nopelnīja Elvis Staņevičs (RTU), kamēr simpātiju balvu izcīnīja SSE Riga menedžeris Renārs Ruģelis.

Dāmu konkurencē labākās spēlētājas nominācijā triumfēja Vasilisa Sadikova (LU), rezultatīvākās spēlētājas godu apliecināja Anastasija Čemirtāne (LSPA) ar sešiem vārtu guvumiem, bet par vērtīgāko vārtsardzi organizatori atzina Deinu Pavāri (LU). Labākā menedžera/trenera gods tika Adrianam Kārkliņam (RSU), bet simpātiju balva – RTU vārtsardzei Airitai Olehnovičai.

Kā zināms, RFF kopš 2012. gada rudens divreiz gadā organizē kausa izcīņas minifutbolā un telpu futbolā studentu komandām. To galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm un to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

Reklāma
Zibensziņas
Sieviešu konkurencē Telpu futbola Universiādes ietvaros noritēja pārbaudes duelis starp RSU un LU vienībām.
Rezultatīvākie
1.
M. Udovičenko
7
2.
M. Plonis
7
3.
E. Ivanovs
7
4.
A. Kapļuks
6
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Šodien jubilāru nav
Dalībnieki
Partneri
Organizatori