Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
Rīgas minifutbola turnīrs 2015
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 8.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 120 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 469
Ziņas
Pirmā posma izspēle noslēgusies
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 17.6.2015
Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās “SYNOTtip” Rīgas minifutbola čempionāta (8 pret 8) pirmā posma izspēle, pēc kuras kļuva zināms, ka cīņu par godalgotajām vietām Augstākajā līgā turpinās “Sportima-Nikars”, “02”, FC “Raita”, “Rīgas Pašvaldības policija”, SK “Monarhs” un “Baltic International Bank” (BIB) vienības. Atlikušās 14 turnīra otrajā etapā spēkiem mērosies Pirmās līgas sacensībās.

Četras no pirmā posma labākajām sešām komandām – “Sportima-Nikars”, SK “Monarhs”, BIB un FC “Raita” – Augstākās līgas sabiedrību baudīja arī pērn. Šogad vissekmīgāk pirmo septiņu kārtu izspēli aizvadīja “Sportima-Nikars”, kas vienīgā no visām sacensību dalībniecēm ne reizi neizjuta zaudējuma rūgtumu, piedzīvojot tikai vienu neizšķirtu. Noslēdzošajās pirmā posma kārtās “nikarieši” samēroja spēkus ar abām tuvākajām kopvērtējuma tabulas konkurentēm, vienojoties par bezvārtu neizšķirtu ar “02”, kā arī uzveicot FC “Raita” vienību (2:0).

“02” komanda, kas Augstākajā līgā iekļuva kā otra labākā komanda, septītajā kārtā ar 4:2 uzveica “DSV Transport”, savukārt vēl pozīciju zemāk finišējušā FC “Raita” negaidīti pārliecinoši ar 7:3 lika kapitulēt SK “Monarhs” vienībai (trīs vārti Aleksandram Abašinam).

Atlikušās trīs nākamās Augstākās līgas dalībnieces pirmā etapa divas noslēdzošās kārtas aizvadīja mainīgām sekmēm. “Rīgas Pašvaldības policija” uz “nulles” atstāja FREE (3:0), kā arī slēdza “miera līgumu” ar AMOKO (1:1), savukārt SK “Monarhs” bez jau minētās neveiksmes pret FC “Raita” nākamajā cīņā ar 6:0 reabilitējās pret “Industrial Steel Group”. Tikmēr BIB vīri, kuri sezonu sāka ar trim zaudējumiem pirmajās četrās spēlēs, abos savos noslēdzošajos mačos guva virsroku pār sāncenšiem (6:1 pret RTO un 2:0 pret BEITAR), pēdējā brīdī nodrošinot sev ceļazīmi uz Augstāko līgu.

Tikpat punktu, cik SK “Monarhs” un BIB pēc septiņām aizvadītajām kārtām sasniedza arī “DSV Transport”, taču sliktākas vārtu attiecības dēļ tabulā palika zemāk nekā abas sāncenses. Savukārt viena punkta atstatums no kārotās sestās vietas šķīra AMOKO, FC “Caramba Riga” un FREE vienības. Tāpat Augstākās līgas sabiedrībā šogad neizdevās iekļūt FC “Petrow”, kas kopvērtējumā palika tikai 11.pozīcijā.

Kā zināms, otrā posma izspēlē Augstākās līgas sešas komandas aizvadīs katra ar katru pa vienam mačam, līdzi ņemot punktus proporcionālā izteiksmē atkarībā no pirmajā etapā izcīnītās vietas (pirmā vieta sāks ar sešiem punktiem, otrā ar pieciem utt.). Savukārt atlikušās 14 vienības pēc Šveices sistēmas izspēlēs vēl piecas kārtas, nosakot laureātes Pirmajā līgā.

Sacensību kontekstā jāatzīmē, ka pirmajās septiņās spēlēs tikai viena komanda – MBF – tā arī nespēja ne reizi atņemt sāncensēm punktus, piedzīvojot septiņus zaudējumus. Par rezultatīvāko komandu pirmā posma izspēlē kļuva SK “Monarhs”, kas sāncenšu vārtos raidīja 21 bumbu, kamēr individuālo spēlētāju vērtējumā šis gods pienācās septiņus vārtus guvušajam RTO pārstāvim Jevgenijam Aleksejevam.

Pirmā etapa korektāko komandu gods jāatvēl RTO un FK DEVRO vienībām, kuru futbolisti nopelnīja tikai pa vienam brīdinājumam.

Rīgas minifutbola čempionāta nākamās spēles tiks aizvadītas jau šo piektdien, 19.jūnijā.
Zibensziņas
Spēļu kalendārs:

1.kārta - 8.un 15.maijs
2.kārta - 10.maijs
3.kārta - 17.maijs
4.kārta - 22.un 29.maijs
5.kārta - 31.maijs
6.kārta - 5.un 12.jūnijs
7.kārta - 14.jūnijs
8.kārta - 19.un 26.jūnijs
9.kārta - 3.un 10.jūlijs
10.kārta - 17.un 24.jūlijs
11.kārta - 31.jūlijs un 7.augusts
12.kārta - 14.un 21.augusts
kausa izcīņas 1/16, 1/8, 1/4, 1/2 un fināls - 30.augusts

2015.g. Rīgas kausa izcīņas REZULTĀTI>>>

+FOTO

Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2015.gada 1.jūnijam.


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs









© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin