Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
Rīgas minifutbola turnīrs 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 95 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 370
Ziņas
Augstākajā līgā spēlēs arī “Industrial Steel Group”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 19.7.2016
Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētajā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajā “SynotTip” Rīgas minifutbola turnīrā aizvadīts pirmais sacensību posms, pēc kura noskaidrojās četras labākās vienības, kas turpinās spēkošanos Augstākajā līgā. Ja iepriekš šeit vietu jau bija nodrošinājušas “SFS”, FC “Caramba Riga” un “Baltic International Bank” (BIB), tad “Industrial Steel Group” pēdējo aktuālo vakanci aizņēma tikai pēc nule kā aizvadītās devītās kārtas.

Reālas izredzes “aizķerties” pirmajā četriniekā pirms devītās kārtas saglabāja piecas pretendentes, taču no tām vienīgi “Industrial Steel Group” izdevās uzvarēt savu maču. Pateicoties Sergeja Moreva pēdējā minūtē gūtajiem vārtiem, “Industrial Steel Group” ar rezultātu 2:1 uzveica BIB, tādējādi pateicoties savam sniegumam un konkurentu neveiksmēm, nodrošinot ceturto pozīciju pirmajā etapā. Uzvarētāju rindās vēl vārtus guva arī Valērijs Antonovs, kamēr sāncenšu rindās precīzi sita Pāvels Blizņuks.

Kā minēts, nevienai no “Industrial Steel Group” galvenajām konkurentēm šajā kārtā neizdevās iegūt vairāk par punktu. “FREE” dalīja punktus uz pusēm ar FC “Caramba Riga” (1:1), “JakoSport&HELA” tieši tāpat spēlēja neizšķirti ar “AMOKO” (3:3), mača gaitā izlaižot komfortablo 3:0 pārsvaru, savukārt “Impakt” atzina turnīra kopvērtējuma līderes “SFS” pārākumu (0:2). Pēdējā no minētajiem dueļiem “SFS” labā ar vārtu guvumu izcēlās Aleksandrs Čekulajevs, kurš ar kopumā 15 gūtajiem vārtiem joprojām ir rezultatīvākais čempionāta futbolists, apsteidzot tuvāko sāncensi Arturu Rucko (“AMOKO”) par pieciem trāpīgiem raidījumiem.

No pārējiem devītās kārtas mačiem jāatzīmē “LSG SKY CHEFS” triumfs pār “ASK Kadaga” (5:1 un divi vārti Igoram Gaidukam), kā arī FC “Petrow” panākums mačā ar “JUVS” (2:1). FC “Petrow” futbolisti, kas pirms sezonas bija pieskaitāmi galveno favorītu pulkam, pirmo etapu par spīti šai izcīnītajai uzvarai noslēdza vien pieticīgajā 14. pozīcijā 16 dalībnieču konkurencē.

Uz pozitīvas nots čempionāta pirmo posmu pabeidza arī “RTO”, kas devītajā kārtā atstāja “uz nulles” “SALONS.LV” vienību – 4:0. Savukārt turnīra pastarīte “DSV Transport” mača gaitā pret “Marshal FC” prata no šķietami bezcerīgā 0:3 panākt 3:3, taču noslēdzošajā minūtē atkal ielaida vārtus (precīzs bija Sergejs Vorobjovs), tādējādi piedzīvojot zaudējumu ar 3:4.

Jau 22. jūlijā sāksies turnīra izšķirošā jeb otrā kārta. Augstākajā līgā četras komandas aizvadīs savstarpēji katra ar katru vēl vienu maču, savukārt Pirmajā līgā otrajā etapā komandas laukumā dosies vēl pa trim reizēm pēc Šveices sistēmas, ņemot līdzi pirmā etapa visus savāktos punktus.

Uzreiz pēc regulārā čempionāta noslēguma 28. augustā plānots kausa izcīņas turnīrs.
Zibensziņas
Spēļu kalendārs:

1.kārta - 6.un 13.maijs
2.kārta - 8.maijs
3.kārta - 15.maijs
4.kārta - 20.un 27.maijs
5.kārta - 29.maijs
6.kārta - 3.un 10.jūnijs
7.kārta - 17.jūnijs
8.kārta - 1.jūlijs
9.kārta - 8.un 15.jūlijs
10.kārta - 22.un 29.jūlijs
11.kārta - 5.un 12.augusts
12.kārta - 19.un 26.augusts
kausa izcīņas 1/8, 1/4, 1/2 un fināls - 28.augusts
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2016.gada 31.maijam.


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin