Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
Rīgas minifutbola turnīrs 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 95 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 370
Ziņas
“SFS” sāk ar pārliecinošu uzvaru
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 2.8.2016
Ar pārliecinošu uzvaru Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītā “SynotTip” Rīgas minifutbola turnīra Augstākās līgas pirmo kārtu sākusi “SFS” vienība, kas ar rezultātu 4:0 uzveica “Industrial Steel Group”. Tikmēr otrs mačs šajā līgā starp FC “Caramba Riga” un”Baltic International Bank” (BIB) noslēdzās neizšķirti – 1:1.

Oļega Matvejeva un Vladimira Konovalova vārtu guvumi pirmajā puslaikā ļāva “SFS” iegūt divu vārtu handikapu, savukārt pēc pārtraukuma tas pats O.Matvejevs, kā arī Pāvels Jermilins prata panākt jau divreiz lielāku savas pārstāvētās vienības pārsvaru. Tikmēr cīņā starp abām pārējām Augstākās līgas dalībniecēm pirmo 25 minūšu laikā rezultāts netika atklāts. Otrā puslaika sākumā līdz ar Artjoma Kobahidzes noraidījumu FC “Caramba Riga” palika viena vīra skaitliskajā mazākumā, un tas ļāva pretiniekiem panākt sev labvēlīgu rezultātu - 36. minūtē Aleksandrs Jerikalovs izvirzīja BIB futbolistus vadībā. Par spīti šādam notikumu pavērsienam FC “Caramba Riga”, kaut arī spēlējot nevienādos sastāvos, no zaudējuma prata izglābties trīs minūtes pirms tiesneša beigu svilpes, kad ar rezultatīvu raidījumu izcēlās Aleksandrs Daņiļins.

Kā zināms, visas četras Augstākās līgas komandas pēc pirmā etapa izšķirošo posmu sāka ar noteiktu punktu daudzumu (3,2,1 vai 0) atkarībā no ieņemtās vietas sacensību pamatstadijā. Līdz ar to šobrīd līderes statusu arvien saglabā “SFS” (6), kuru teorētiski atlikušajās divās kārtas var vēl apsteigt tās tuvākās sekotājas FC “Caramba Riga” (3) un BIB (2), kamēr “Industrial Steel Group” (0) uzvarēt šīs sezonas minifutbola čempionāta Augstākajā līgā nevar vairs pat teorētiski.

Tikmēr Pirmajā līgā, kur spēkojas 12 dalībnieces, situācija kopvērtējuma tabulā ir ļoti blīva – pirmās deviņas komandas izkārtojušās vien piecu punktu amplitūdā. Nedaudz priekšā konkurentēm atrodas 17 punktus iekrājušās “Marshal FC” un “JakoSport&HELA”, kuras abas aizvadītajā kārtā guva panākumus. “Marshal FC”, atspēlējot 0:1 deficītu, ar 3:1 uzveica “LSG SKY CHEFS” (divi vārti Igoram Tomilovam), savukārt “JakoSport&HELA” ar identisku pārsvaru triumfēja duelī pret “FREE”. Interesanti, ka jau nākamajā kārtā – 12. augustā – abas līderes tiksies savā starpā, un šī mača uzvarētājs ievērojami uzlabos izredzes cīņā par uzvaru Pirmajā līgā.

Punkta atstatumā aiz minētā dueta trešajā pozīcijā atrodas “AMOKO” (16), kas, pateicoties Nikolaja Zaiceva vārtu guvumam, ar minimālu 1:0 pārsvaru uzveica “Impakt”. Savukārt no ceturtās līdz sestajai vietai izkārtojušās 14 punktus sakrājušās “JUVS”, “LSG SKY CHEFS” un “FREE”. No šo vienību veikuma jāizceļ “JUVS” 2:0 panākums cīņā ar “RTO”.

Vēl no nepieminētajām cīņām jāatzīmē divi rezultatīvi un spraigi dueļi starp sacensību tabulas lejasgala komandām. FC “Petrow” un “SALONS.LV” vienību mačā pēdējā, noslēdzošo četru minūšu laikā gūstot divus vārtus, “izrāva” 4:2 uzvaru, kamēr “DSV Transport” un “ASK Kadaga” par abām kopā realizēja pat 11 precīzus sitienus, minimālu panākumu izcīnot “transportniekiem” – 6:5. Jāpiebilst, ka trīs vārtus uzvarētāju rindās guva Mihails Ivanovs, kamēr sāncenšiem “hat-trick” realizēja Dainis Arbidāns.

Augstākās līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām pārliecinošā vienvadībā atrodas 15 vārtus guvušais Aleksandrs Čekulajevs (“SFS”), kamēr Pirmās līgas komandu ieskaitē desmit reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis Arturs Rucko (“AMOKO”).
Zibensziņas
Spēļu kalendārs:

1.kārta - 6.un 13.maijs
2.kārta - 8.maijs
3.kārta - 15.maijs
4.kārta - 20.un 27.maijs
5.kārta - 29.maijs
6.kārta - 3.un 10.jūnijs
7.kārta - 17.jūnijs
8.kārta - 1.jūlijs
9.kārta - 8.un 15.jūlijs
10.kārta - 22.un 29.jūlijs
11.kārta - 5.un 12.augusts
12.kārta - 19.un 26.augusts
kausa izcīņas 1/8, 1/4, 1/2 un fināls - 28.augusts
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2016.gada 31.maijam.


Ziņas

Šodien uzsauc
Imants Kalašņikovs
Imants Kalašņikovs

(02 -> DSV Transport)
38
Aleksejs Jaroslavcevs
Aleksejs Jaroslavcevs

(RTO)
48

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin