Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija
Rīgas minifutbola turnīrs
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 15.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 126 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 563
Ziņas
Līderu pulks sarūk līdz trim vienībām
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 22.6.2010
Aizvadītajā piektdienā sporta bāzē „Arkādija” noslēdzās Rīgas minifutbola turnīra (8x8) trešā kārta, pēc kuras līderu pulks saruka līdz trim vienībām, kuras joprojām cīnās tikai ar uzvarām. Šo vadošo komandu vidū atrodas „Sportima-Nikars”, „Raita” un „Latvijas Finieris”.

Viena no trešās kārtas centrālajām spēlēm neapšaubāmi bija divu starp galvenajām turnīra favorītēm pieskaitīto komandu ISMA un „Raita” savstarpējā tikšanās. Abas pretinieces pirms tam bija cīnījušās ar simtprocentīgu bilanci, bet līdz ar šī mača norisi kļuva skaidrs, ka punktus beidzot nāksies zaudēt vismaz vienai no tām. Cīņas sākumā iniciatīvu savās rokās pārliecinoši ņēma „Raita” vīri, kuri jau 12.minūtē, pateicoties Andreja Šustrova, Andreja Kaļiņina un Alekseja Vasiļjeva rezultatīvajiem raidījumiem, pieteica nopietnas pretenzijas uzvarai, izvirzoties vadībā ar 3:0. Vēl līdz pārtraukumam „studentiem” vienus vārtus atguva Dmitrijs Kručeks, bet minūti pirms tiesneša beigu svilpes Aleksejs Lavrenovs palielināja intrigu, samazinādams rezultātu līdz 2:3. Panākt kaut izlīdzinājumu ISMA futbolistiem tomēr neizdevās, un spēle noslēdzās ar minimālu „Raita” uzvaru.

Trešo uzvaru sacensību ietvaros ar vismaz trīs vārtu pārsvaru izcīnīja „Sportima-Nikars”. Šoreiz Latvijas telpu futbola čempiones fārmklubs ar 5:1 uzveica „Beitar-FXF” komandu, trīs no pieciem vārtiem gūstot jau pirmajā puslaikā. Savukārt trešā ar simtprocentīgu bilanci joprojām spēlējošā vienība „Latvijas Finieris” grūtā cīņā ar 2:1 lika kapitulēt „GE Money Bank”. Spēles 12.minūtē bankas atbalstīto komandu vadībā izvirzīja Valdis Troņenkovs, uz ko „Latvijas Finieris” cīņas turpinājumā atbildēja ar sekmīgiem Andreja Aleksejeva un Artūra Šketova raidījumiem.

Tūlīt aiz vadošā trio sacensību kopvērtējuma tabulā izkārtojušās deviņas vienības, kuras līdz šim savā kontā „ierakstījušas” divas uzvaras un vienu zaudējumu. Starp tām ir trīs iepriekš pieminētās nule kā aizvadītās kārtas neveiksminieces, proti, ISMA, „Beitar-FXF” un „GE Money Bank”, kā arī „Saskaņas Centrs”, „Rīgas Siltums”, RTO, 02, „Marshal FC” un „Rīnuži”. „Saskaņas Centrs” trešajā kārtā sīkstā cīņā ar 2:0 uzveica „Ķekavas novads/AXA”, „Rīgas Siltums” ar 3:1 lika kapitulēt FC „Fan”, RTO ar 4:1 pārspēja „Maccabi Latvia”, 02 ar 6:3 apliecināja pārākumu pār FK „Olaine” (trīs vārti uzvarētāju labā Arno Tatevosjanam), „Marshal FC” ar 4:3 pieveica „Trilines”, bet „Rīnuži” mazrezultatīvā duelī ar 1:0 uzvarēja „Pārdaugava/Umbro” vienību.

Turnīra tabulā no 13. līdz 19.vietai ar četriem iekrātiem punktiem izkārtojušās „Ķekavas novads/AXA”, „Lerona”, „Amoko”, SK „Monarhs”, FC „Fan”, „Industrial Steel Group” un „Rio Lukss”. No šīm vienībām jāizceļ favorītu pulkam pieskaitītās SK „Monarhs” vienības salīdzinoši pieticīgo startu – tikai četri punkti trijās spēlēs.

No 20. līdz 25.vietai kopvērtējumā ierindojas sešas komandas ar trim izcīnītiem punktiem („Trilines”, „Riga United”, „Pārdaugava/Umbro”, „Maccabi Latvia”, FK „Rigaselmash”, FK „Olaine”), 26.-28.pozīciju ieņem vienu punktu izcīnījušās FC AFK, „Avant” un „Dinamo Saurieši”, bet punktus joprojām nav ieguvušas tikai divas komandas – „Ezermala” un NIAP. Jāpiebilst, ka NIAP futbolisti triju maču gaitā savos vārtos pamanījušies ielaist jau 20 bumbas (6,6 spēlē), kas ir pagaidām sliktākais rādītājs visā turnīrā. Tikmēr ar labāko uzbrukumu var lepoties ISMA futbolisti, kuri izcēlušies ar 16 vārtu guvumu (vidēji 5,3 spēlē).

Rezultatīvākais čempionāta spēlētājs ar septiņiem gūtiem vārtiem joprojām ir Sergejs Parfinovičs no „Ķekavas novads/AXA”, bet seši rezultatīvi sitieni „Rīgas Siltuma” pārstāvja Nikolaja Kočerigina kontā. Pa četriem vārtiem guvuši deviņi futbolisti, bet kopumā vismaz vienu reizi pretinieku vārtsargu pirmajās trijās čempionāta kārtās pārspējuši 134 spēlētāji.

Jau vēstīts, ka pēc piecām kārtām no 30 vienību lielās grupas tiks atdalītas gan sešas spēcīgākās, gan arī 12 vājākās vienības. Līdz ar to pēc piecām ar Šveices sistēmas palīdzību aizvadītām kārtām komandas tiks sadalītas trīs līgās: Augstākajā (sešas komandas), Pirmajā (12 komandas) un Otrajā (12 komandas). Visas turnīra spēles arī turpmāk notiks piektdienu vakaros, izņemot svētdienu, 27.jūniju, bet komandas, kuras pastiprinājušas sastāvu ar Latvijas telpu futbola čempionāta Augstākās līgas spēlētājiem (turnīra mājaslapā atzīmētas ar burtu „A”) pie jebkādas ieņemtās vietas kopvērtējuma tabulā iekļūs Augstākajā līgā. Turnīra ceturtā kārta tiks aizvadīta uzreiz pēc lielā brīvdienu pārtraukuma – 27.jūnijā.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aleksejs Jaroslavcevs
Aleksejs Jaroslavcevs

(Marshal FC)
48

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs













Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2010, rakstiet fta@fta.lv. Admin