Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija
Rīgas minifutbola turnīrs
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 15.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 126 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 563
Ziņas
Turnīra vienvadībā izvirzās „Sportima-Nikars”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 29.6.2010
Aizvadītajā svētdienā sporta bāzē „Arkādija” tika izspēlēta Rīgas minifutbola turnīra (8x8) ceturtā kārta, pēc kuras sacensību kopvērtējuma vienvadībā izvirzījās „Sportima-Nikars” vienība.

Latvijas telpu futbola čempiones fārmklubs ceturtās kārtas centrālajā spēlē samēroja spēkus ar „Raita” vienību, kas arīdzan līdz tam bija cīnījusies ar simtprocentīgu bilanci. Saspringtā un emocijām pārbagātā mačā „Sportima-Nikars” pirmā puslaika beigās ieguva vadību, kad ar rezultatīvu sitienu izcēlās Igors Dacko. Pēc pārtraukuma Aleksandrs Dibrivnijs drīz vien dubultoja „nikariešu” pārsvaru, uz ko „Raita” spēja atbildēt Andreja Šustrova precīzu raidījumu sešas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes. Neilgi pirms cīņas noslēguma „Sportima-Nikars” palika mazākumā, jo noraidīts tika Andris Kangars, taču izmantot viena vīra priekšrocību „Raita” tā arī nespēja, rezultātam saglabājoties nemainīgam – 2:1 „Sportima-Nikars” labā. Tādējādi „nikarieši” ir vienīgie, kuri četrās spēlēs guvuši tikpat uzvaras un izvirzījušies sacensību kopvērtējuma vienvadībā.

Līdzīgi kā „Raita”, kas kopvērtējuma tabulā noslīdēja uz ceturto vietu, pirmos punktus turnīra ietvaros zaudēja arī „Latvijas Finieris” vienība, tiesa, „atdodot” pretiniekiem nevis visus trīs, bet gan tikai vienu punktu. Mačā pret ISMA komandu tika fiksēts bezvārtu neizšķirts, kā rezultātā pērnās vasaras sezonas Triobet minifutbola turnīra Amatieru līgas čempione „Latvijas Finieris” pacēlās uz otro pozīciju kopvērtējuma tabulā ar desmit izcīnītiem punktiem četros mačos. Jāpiebilst, ka ar vidēji 0,5 spēlē ielaistām bumbām „finiera” futbolisti var lepoties ar labāko aizsardzību visā turnīrā.

Trešo panākumu minifutbola sacensībās svētdien izdevās izcīnīt divām komandām – „Saskaņas Centram” un „Rīnužiem”, kuras tādējādi pacēlās uz attiecīgi trešo un piekto pozīciju turnīra kopējā vērtējumā. Sergeja Šutova un Vladimira Konovalova gūtie vārti ļāva „Saskaņas Centram” ar rezultātu 2:0 uzveikt „Rīgas Siltumu”, kamēr „Rīnuži” ar 2:1 lika kapitulēt „Marshal FC” vienībai.

Ļoti blīvi viena punkta intervālā tabulā aiz pirmā piecinieka izkārtojušās komandas, kuras ieņem vietas no sestās līdz 18.pozīcijai. Ar septiņiem punktiem 6.-12.pozīciju „sadala” uzreiz septiņas vienības, proti, ISMA, „Ķekavas novads/AXA”, SK „Monarhs”, „Beitar-FXF”, „GE Money Bank”, RTO un 02. ISMA, kā jau minēts, ceturtās kārtas cīņā piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu pret „Latvijas Finieri”, ķekavnieki ar 2:1 uzveica „Leronu”, „Monarhs” ar 5:2 lika kapitulēt „Amoko”, „Beitar” dalīja punktus uz pusēm ar „GE Money Bank” (1:1), bet RTO slēdza „miera līgumu” 1:1 ar 02 vīriem.

Tikmēr tabulā no 13. līdz 18.vietai ar sešiem iekrātiem punktiem izkārtojušās „Rīgas Siltums”, „Trilines”, „Pardaugava/Umbro”, „Marshal FC”, FK „Olaine” un FK „Rigaselmash”, savukārt divas nākamās pozīcijas ar pieciem punktiem ieņem FC „Fan” un „Industrial Steel Group”.

No 21. līdz 24.pozīcijai ierindojas komandas ar četriem punktiem „kabatā” – „Lerona”, „Amoko”, „Dinamo Saurieši” un „Rio Lukss”, trīs punkti ir „Ezermala”, „Riga United” un „Maccabi Latvia” vienībām, pa punktam ieguvušas „Avant” un FC „AFK”, savukārt kā vienīgā no 30 „blicēm” bez punktiem joprojām cīnās NIAP.

Rezultatīvākais čempionāta spēlētājs ar septiņiem gūtiem vārtiem arvien vēl ir Sergejs Parfinovičs no „Ķekavas novads/AXA”, bet seši rezultatīvi sitieni Nikolaja Kočerigina („Rīgas Siltums”) un Vladislava Medvedina (FK „Olaine”) kontā. Pa pieciem vārtiem guvuši septiņi futbolisti, bet kopumā vismaz vienu reizi pretinieku vārtsargu pirmajās četrās čempionāta kārtās pārspējuši 154 spēlētāji.

Jau vēstīts, ka pēc piecām kārtām no 30 vienību lielās grupas tiks atdalītas gan sešas spēcīgākās, gan arī 12 vājākās vienības. Līdz ar to pēc piecām ar Šveices sistēmas palīdzību aizvadītām kārtām komandas tiks sadalītas trīs līgās: Augstākajā (sešas komandas), Pirmajā (12 komandas) un Otrajā (12 komandas). Jāatgādina, ka komandas, kuras pastiprinājušas sastāvu ar Latvijas telpu futbola čempionāta Augstākās līgas spēlētājiem (turnīra mājaslapā atzīmētas ar burtu „A”), pie jebkādas ieņemtās vietas kopvērtējuma tabulā iekļūs Augstākajā līgā.

Pirmā etapa noslēdzošā piektā kārta tiks aizvadīta 2. un 9.jūlijā.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aleksejs Jaroslavcevs
Aleksejs Jaroslavcevs

(Marshal FC)
48

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs













Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2010, rakstiet fta@fta.lv. Admin