Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija
Rīgas minifutbola turnīrs
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 15.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 126 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 563
Ziņas
Minifutbola čempionāts tuvojas noslēgumam
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 11.8.2010
Rīgas minifutbola turnīrs (8x8) arvien straujāk tuvojas noslēgumam un teju vai klāt pienākuši arī izšķirošie sacensību notikumi. Augstākajā līgā vēl skaidrāk iezīmējušies visi medaļu pretendenti, savukārt Pirmajā un Otrajā līgā atlicis aizvadīt tikai vienu spēļu kārtu, pēc kuras būs zināmas visas godalgoto vietu ieguvējas.

Medaļu pretendentu skaits sarucis

Aptuveni puse no izšķirošajā etapā paredzētajām spēlēm aizvadītas Augstākajā līgā, un turnīra kopvērtējuma tabulā arvien skaidrāk iezīmējušās gan galvenās pretendentes uz godalgotajām vietām, gan pastarītes. Ar simtprocentīgu bilanci turnīru joprojām turpina „Sportima-Nikars” un „Raita” vienības, kuras pie kārotajiem panākumiem tika arī iepriekšējo divu nedēļu laikā aizvadītajos mačos un patlaban izteikušas visnopietnākās pretenzijas uz vērtīgākā cēlmetāla godalgu kāršanu kaklā.

„Sportima-Nikars” futbolisti 30.jūlija mačā guva savu otro panākumu Augstākās līgas ietvaros, ar rezultātu 4:2 uzveicot ISMA vienību. Mača liktenis lielā mērā tika izšķirts cīņas pirmo 16 minūšu laikā, kad „nikarieši” sāncenšu vārtos raidīja trīs bezatbildes bumbas, ar precīziem sitieniem izceļoties Viktoram Josifovam, Andrejam Ņikitinam un Konstantīnam Macionam. Tiesa, „studenti” spēja parūpēties par intriģējošu spēles turpinājumu, divus vārtus atgūstot, tomēr pēdējais vārds piederēja Latvijas telpu futbola čempiones fārmklubam – jau pašā mača izskaņā A.Ņikitins guva savus otros vārtus, ļaujot triumfēt „Sportima-Nikars” vīriem.

Teicami aizvadīts pirmais puslaiks ļāva šajā pašā spēļu dienā pie panākuma tikt arī šobrīd sīvākajai „Sportima-Nikars” konkurentei „Raita” vienībai. „Raitas” futbolisti tikās ar „Ķekavas novads/Axa” un triumfēja ar rezultātu 5:2, četrus no vārtiem gūstot pirmo 22 minūšu laikā. Divas reizes ar rezultatīviem sitieniem uzvarētāju rindās izcēlās Andrejs Šustrovs, savukārt pa reizei sāncenšu vārtsargu pārspēja Oļegs Penkovskis, Jurijs Plepis un Andrejs Kaļiņins.

No pēdējām aizvadītajām spēlēm Augstākajā līgā arī jāizceļ kaujinieciskais SK „Monarhs” un „Latvijas Finieris” vienību neizšķirts (1:1), kā arī ISMA futbolistu nedaudz negaidītais zaudējums mačā pret ķekavniekiem (2:4). Augstskolas atbalstītā komanda čempionāta otrajā etapā zaudējusi visas četras spēles un pat teorētiski vairs nevar pretendēt uz augstāku vietu par pēdējo.

Kopvērtējuma līderpozīcijā šobrīd atrodas „Sportima-Nikars” ar 12 punktiem, par punktu atpaliek „Raita” , bet par četriem – „Latvijas Finieris”. Visticamāk, tieši šo komandu starpā arī tiks sadalītas čempionāta medaļas, un jo interesantāku turnīra turpmāko gaitu padara fakts, ka minētajam trijniekam vēl tikai jāaizvada savstarpējās spēles. Ar septiņiem punktiem, bet vienu vairāk aizvadītu maču salīdzinājumā ar līderu trio ceturtajā pozīcijā šobrīd ierindojas „Monarhs”, pieci punkti ir Ķekavai, bet viens – ISMA vienībai.

Pirmajā līgā situācija joprojām saspringta

Rīgas minifutbola čempionāta Pirmās līgas kopvērtējuma tabulā esošo spriedzi pirms izšķirošās pēdējās kārtas vislabāk raksturo fakts, ka pirmās deviņas no 12 komandām izkārtojušās divu punktu intervālā, bet vadošajam četriniekam – „Lerona”, „Rīgas Siltumam”, „Marshal FC” un „Rīnužiem” – ir vienāds punktu skaits, proti, 13. Visticamāk, ka tieši kādai minētā kvarteta pārstāvei izdosies iegūt čempiontitulu, kaut arī teorētiskas iespējas kārt kaklā zelta medaļas saglabā arī tuvākā šī četrinieka sekotāja „Saskaņas Centrs”.

Iepriekšējo divu nedēļu laikā viens no centrālajiem Pirmās līgas mačiem bija starp „Rīgas Siltuma” un „Marshal FC” komandām. Dueļa uzvarētājs iegūtu vienvadību turnīra kopvērtējumā un teicamu stāvokli pirms noslēdzošās sacensību kārtas, taču virsroku gūt šoreiz neizdevās nevienai no pretiniecēm, cīņai noslēdzoties ar neizšķirtu 1:1. „Rīgas Siltumu” jau ceturtajā minūtē vadībā izvirzīja Sergejs Ņikankins, savukārt mača 17.minūtē izlīdzinājuma vārtus „Marshal FC” labā guva Sergejs Vorobjovs.

Svarīgus panākumus guva „Lerona” un „Rīnužu” komandas. „Lerona” neatstāja ne mazākās cerības „GE Money Bank” vienībai, sagraujot to ar rezultātu 6:0 (divi vārti Ilmāram Borisam), savukārt „Rīnuži” ar 3:1 lika kapitulēt 02 futbolistiem.

Sacensību kopvērtējumā, kā jau minēts, četrām vadošajām komandām („Lerona”, „Rīgas Siltums”, „Marshal FC” un „Rīnuži”) ir 13 punkti, ar 12 punktiem seko „Saskaņas Centrs”, kas iepriekšējā kārtā ar 2:0 uzveica FK „Rigaselmash”, savukārt 11 punktus iekrājušas „Beitar-FXF”, RTO, 02 un „GE Money Bank”. Desmit punkti ir FK „Rigaselmash”, bet krietni nostāk atrodas FK „Olaine” ar septiņiem un „Ezermala” ar sešiem punktiem.

Noslēdzošajā Pirmās līgas kārtā jo īpaša uzmanība jāpievērš divu līdervienību duelim – mačam starp „Leronu” un „Rīgas Siltumu”, kā arī „Marshal FC” cīņai ar 02 un „Rīnužu” spēlei ar „Beitar-FXF”. Visi šie mači risināsies 13.augustā.

„Maccabi Latvia” tuvu titula nodrošināšanai

Līdzīgi kā Pirmajā arī Otrajā līgā katrai no 12 dalībniecēm atlicis aizvadīt vēl vienu maču. Viskomfortablākajā pozīcijā šobrīd atrodas „Maccabi Latvia”, kas ar 12 punktiem ieņem pirmo vietu. Iepriekšējās kārtas cīņā „Maccabi Latvia” ar rezultātu 1:0 pārspēja „Amoko” vīrus (vienīgie vārti Aleksandram Jablokovam), un patlaban ir galvenā pretendente uz zelta medaļu izcīnīšanu. Lai nosargātu pirmo vietu, pašreizējai līderei pēdējās kārtas mačā pret „Pārdaugava/Umbro” vienību pietiks ar neizšķirtu.

Ar desmit punktiem divas nākamās vietas kopvērtējuma tabulā ieņem iepriekš minētā „Pārdaugava/Umbro” un „Riga United”. „Pārdaugavieši”, kas pēdējā mačā ar 1:0 pārspēja „Rio Lukss”, par Otrās līgas čempioniem var kļūt gadījumā, ja uzvarēs „Maccabi Latvia” komandu, savukārt „Riga United” pie jebkura gadījuma, kad tā iegūs vienādu punktu skaitu ar „Maccabi” vai „Pārdaugavu”, ierindosies zemāk, jo savstarpējos mačos tā zaudējusi abām minētajām sāncensēm.

Iespējas „aizķerties” labāko trijniekā ir arī „Industrial Steel Group” (9 punkti), kā arī „Amoko”, „Rio Lukss” un FC „Fan” (visām 8 punkti). Savukārt kopvērtējuma tabulas noslēdzošajās pozīcijās izkārtojušās „Trilines” ar 7, NIAP ar 6, „ Dinamo Saurieši” un FC AFK ar četriem, kā arī AVANT ar vienu punktu.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Elvijs Antoniškis
Elvijs Antoniškis

(FK Olaine)
29
Male French
Male French

(Riga United)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs













Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2010, rakstiet fta@fta.lv. Admin