Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Rīgas telpu futbola čempionāts 2012./2013.
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 18.septembrī Kopējais spēļu skaits: 530 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3674


















Ziņas
Pirmais aplis tuvojas noslēgumam
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 12.12.2012
Iepriekšējo svētdien, kā arī otrdien Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) risinājās desmitās kārtas izspēle Latvijas galvaspilsētas telpu futbola čempionāta spēcīgākajā jeb Pirmajā līgā. Tās ietvaros kārtējos panākumus izcīnīja abas pašreizējās līderes „LSPA” un „New Project”, savukārt uz trešo pozīciju pacēlās FC „Raita”, apsteidzot „Kreiss” komandu. Pirmā trijotne tādējādi jau nodrošinājusi iekļūšanu otrā etapa spēcīgākajā septītniekā.

Šobrīd pirmajā pozīcijā esošā „LSPA” svētdien spēja pagarināt uzvaru sēriju līdz desmit panākumiem, ļoti pārliecinoši ar 8:0 sagraujot „Rīgas Siltums” vienību. Jāpiebilst, ka šajā mačā abas pretinieces spēlēja bez vairākiem vadošajiem futbolistiem – „studentu” rindās brīdinājumu normas dēļ iztrūka Lauris Hincenbergs un Oskars Ikstens, kā arī laukumā nedevās Andis Dombrovskis, savukārt „Rīgas Siltumam” nepalīdzēja Maksims Universals un Nikolajs Kočerigins. Šādos virknējumos laukumā ļoti izteikti dominēja Sporta akadēmijas atbalstītā vienība, kuras rindās ar „hat-trick” izcēlās Artis Novickis, divi vārti Ilja Žurinam, bet pa vieniem – Oļegam Matvejevam, Vladislavam Pavļučenko un Albertam Bārbalim.

Septiņu punktu attālumā joprojām no līderes turas „New Project”, kas šajā kārtā svinēja piekto uzvaru pēc kārtas, arīdzan pārliecinoši uzveicot savu sāncensi „DSV Transport” (6:1). Ja pēc pirmā puslaika „jauno projektu” attīstītāju pārsvars bija minimāls (1:0), tad nākamajās 20 minūtēs viņi ievērojami palielināja apgriezienus, izcīnot nu jau kārtējos trīs punktus. Pa diviem vārtiem uzvarētāju rindās Vladislavam Golubeckijam un Andrejam Ļebedevam.

Emocionāli saspringta un sportiskā sižeta ziņā aizraujoša izvērtās spēkošanās starp „JFK Saskaņa” un FC „Raita” vienībām. Cīņas gaitā „saskaņieši” visu laiku atradās iedzinēju lomā, taču allaž prata sadeldēt pretinieku handikapu līdz minimumam. Mača izskaņā tomēr nedaudz pārāka izrādījās FC „Raita”, izcīnot uzvaru ar rezultātu 6:4, bet zaudētājiem, iespējams, pie sekmīgāka gala iznākuma liedza nokļūt arī pašu nedisciplinētība – noraidījumus nopelnīja diviem no komandas līderiem Aleksejam Bespalovam un Edijam Ivaško (abos gadījumos „Raita” viena vīra pārsvaru izmantoja nekavējoties). Abu pretinieču rindās kādam no spēlētājiem izdevās realizēt „hat-trick” – uzvarētājiem to paveica Aleksandrs Gospodarjovs, bet „saskaņiešiem” Igors Kozlovs.

Iegūtais panākums, kā minēts, ļāva „Raitai” pakāpties uz trešo vietu kopvērtējuma tabulā un apsteigt „Kreiss” komandu, kas jau trešo kārtu pēc kārtas nespēja izcīnīt trīs punktus. Šoreiz „Kreiss” vīri piekāpās ar Latvijas čempiones fārmklubam „Sportima-Nikars”, kā rindas pastiprināja tādi pamatkomandas līderi kā leģionāri Arnaldo un Žardels. „Kreiss” futbolisti divkārt atradās vadībā (1:0 un 2:1), taču otro puslaiku daudz pārliecinošāk aizvadīja „nikarieši”, izcīnot uzvaru ar rezultātu 5:2, turklāt trīs no šiem vārtiem guva abi pieaicinātie viesspēlētāji – divus Arnaldo, bet vienus Žardels.

Citā desmitās kārtas duelī trīs zaudējumu sēriju izdevās pārtraukt „RTU-Sports”, kas ar rezultātu 5:2 uzveica pastarīti „Lerona/Rita” (divi vārti Andrejam Ivanovam un Jānim Pastaram). Vēl nepieminētajos mačos punktus uz pusēm dalīja „ISMA-2” un „FREE-Cerber” (1:1), savukārt Artūra Zelča pusotru minūti pirms tiesneša beigu svilpes gūtie vārti ļāva „Garāža-BA” svinēt panākumu pār „TUC/FTA” (2:1).

Kopvērtējuma tabulā pārliecinošā vadībā joprojām atrodas „LSPA” (30), no kuras nemainīgi septiņu punktu atstatumā atrodas tuvākā sekotājā „New Project” (23). Turpat netālu atrodas vēl trīs vienības – FC „Raita” (21), „Kreiss” (19) un „RTU Sports” (18), savukārt tālāk tabulā situācija ir ļoti blīva un spēkošanās atlikušajās trijās pirmā etapa kārtās solās būt sīva. Proti, trīs punktu intervālā izkārtojušās uzreiz septiņas „blices” – 13 punktus iekrājušās „Sportima-Nikars” un „FREE-Cerber”, 11 punktus ieguvušās „JFK Saskaņa”, „Rīgas Siltums”, „Garāža-BA” un „DSV Transport”, kā arī „TUC/FTA” (10). Astoņi punkti ir „ISMA-2”, bet viens „Lerona/Rita”.

Pirmās līgas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir 14 vārtus guvušais A.Dombrovskis („LSPA”), par vienu precīzu sitienu atpaliek Vladislavs Golubeckijs („New Project”), bet desmit trāpīgi raidījumi A.Dombrovska komandas biedram O.Matvejevam.
Zibensziņas
Seko Rīgas telpu futbola čempionātam arī RFF FaceBook lapā: foto, video, aptaujas un daudz kas cits!

2013.gada Rīgas telpu futbola SUPER kausa izcīņa:

Monarhs - New Project (1:2)
D.Zolotarjovs 39; V.Brižaņs dz.k.33; S.Zolotuhins s.k.35 - M.Ladigins 23; V.Golubeckijs 40; R.Šimanovskis dz.k.33; N.Kolesnikovs dz.k.34

spēles bildes

spēles video


Ziņas

Šodien uzsauc

Aktuālais video

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin