Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2010./2011.
Pēdējo reizi atjaunots: sestdien, 20.augustā Kopējais spēļu skaits: 629 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4697


















Ziņas
„Nikars” vienas uzvaras attālumā no zelta godalgām
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 21.3.2011
Iepriekšējā nedēļas nogalē Rīgā tika aizvadītas Latvijas telpu futbola čempionāta 16.un 17.kārtas spēles. Pie kārtējiem diviem panākumiem izdevās tikt pašreizējai sacensību līderei un titula īpašniecei „Nikars” komandai, kas tādējādi nu jau atrodas vairs tikai viena panākuma attālumā no priekšlaikus izcīnītām zelta godalgām.

Vispirms sestdien galvenā trenera Aleksandra Dibrivnija padotie eksaminēja viesus no Ventspils FK „Honda”, neatstājot sāncenšiem ne mazākās cerības uz labvēlīgu cīņas gala iznākumu. Ja pirmo puslaiku „Nikars” noslēdza ar trīs vārtu handikapu (3:0), tad nākamo 20 minūšu laikā kurzemnieku „cietoksnī” bumba ielidoja vēl sešas reizes. Tādējādi Latvijas čempione svinēja trešo „sauso” uzvaru šajā sezonā (9:0), kā arī atkārtoja savu vārtu starpības ziņā pārliecinošāko panākumu – decembra vidū ar identisku rezultātu „Nikars” uzveica arī ISMA komandu. Spēlē pret „Honda” ar diviem vārtu guvumiem „nikariešu” rindās izcēlās Vadims Atamanjukovs, Igors Dacko un Romāns Gnutovs.

Daudz grūtāk pašreizējai turnīra līderei klājās svētdienas mačā, kur negaidīti sīkstu pretestību tai izrādīja viena no sacensību pastarītēm „TSI Futsal Team”. Lielāko daļu pirmā puslaika uz tablo gailēja divas nulles, bet atpūtā komandas devās pie minimāla 2:1 „Nikars” pārsvara. Drīz pēc pārtraukuma Latvijas čempione guva arī trešos vārtus, taču spēles turpinājumā rezultāts vairs nemainījās. Izrādot cienīgu pretestību titulētajai sāncensei, „TSI Futsal Team” tomēr cieta kārtējo neveiksmi (1:3), pagarinot zaudēto maču sēriju līdz četriem.

Jāpiebilst, ka dienu iepriekš „TSI Futsal Team” cieta pārliecinošu 3:10 neveiksmi duelī ar citu Latvijas čempionāta favorīti „Raba” vienību, piecus no visiem zaudētajiem vārtiem ielaižot otrā puslaika noslēdzošo desmit minūšu laikā. Pa diviem vārtiem „rabiešu” rindās guva Maksims Seņs un Dmitrijs Zabarovskis.

„Raba” guva panākumu arī savā otrajā aizvadītās nedēļas nogales cīņā, uzveicot šobrīd ceturtajā pozīcijā esošo RTU (4:1). Neraugoties uz maksimāli iegūtajiem sešiem punktiem šajās divās kārtās, trenera Artūra Šketova komanda pašreizējo līderi „Nikars” vienību noķert praktiski vairs nevar un atlikušajā sacensību gaitā „rabiešiem” visticamāk nāksies spēkoties ar „Jelgava-Monarch” par otro pozīciju sacensību kopvērtējuma tabulā.

Jelgavnieki tāpat kā „Nikars” un „Raba” brīvdienu ietvaros svinēja divus panākumus. Vispirms sestdien „Jelgava-Monarch” ar 5:2 pārspēja ISMA komandu, trīs vārtus uzvarētāju rindās gūstot Igoram Lapkovskim. Savukārt dienu vēlāk „Jelgava-Monarch” izcīnīja šīs sezonas rezultāta izteiksmes ziņā pārliecinošāko uzvaru Latvijas čempionātā kopumā, ar 17:2 sagraujot FC „Raita”. Sešus no šiem 17 vārtiem guva iepriekš minētais I.Lapkovskis, kurš tādējādi ar kopumā 21 trāpīgu raidījumu izvirzījās sacensību trāpīgāko snaiperu saraksta otrajā pozīcijā.

No pārējiem mačiem vēl jāatzīmē tikai RTU sestdien gūtā 3:1 uzvara pār „Raita”. Neraugoties uz dienu vēlāk „studentu” piedzīvoto zaudējumu pret „Raba”, RTU futbolisti samērā stabili ir nostiprinājušies ceturtajā pozīcijā.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā, kā minēts, ar 49 punktiem pirmajā vietā atrodas „Nikars” komanda, no kuras par desmit punktiem atpaliek „Jelgava-Monarch”, bet par 11 – „Raba”. Ceturtajā pozīcijā ierindojas RTU (23), bet tālāk izkārtojušās „Honda” (15), „TSI Futsal Team” (12), kā arī „Raita” un ISMA (abām 10).

Rezultatīvākais spēlētājs ir 23 vārtus guvušais I.Dacko („Nikars”), 21 trāpīgs raidījums padevies I.Lapkovskim („Jelgava-Monarch”), bet 16 – Aleksandram Škoļņikovam (ISMA).

Latvijas čempionāta nākamā kārta tiks aizvadīta 26.martā.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc

LIVE translācija

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin