Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2010./2011.
Pēdējo reizi atjaunots: sestdien, 20.augustā Kopējais spēļu skaits: 629 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4697


















Ziņas
Zemāko līgu turnīros triumfē „Lerona” un tās fārmklubs
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 1.4.2011
Šajā nedēļā noslēgumu piedzīvoja Rīgas telpu futbola čempionāta Otras un Trešās līgas sacensības. Par Otrās līgas spēcīgāko vienību kļuva „Lerona”, savukārt Trešās līgas konkurencē nepārspēts palika šīs komandas fārmklubs – „Lerona 2”.

„Lerona” aizvada pārliecinošu finišu

Pirms divām nedēļām, kad apskatījām Otrās līgas vadošo komandu cīņu par godalgotajām vietām C apakšgrupā, uz zelta medaļām galvenās pretendentes bija divas –„Lerona” un „ISMA-2”. Atlikušajā sacensību gaitā uzskatāmi savas pretenzijas uz vērtīgākā kaluma cēlmetāla godalgu iegūšanu pierādīja „Lerona”, kas vispirms „ISMA-2” komandu uzveica savstarpējā mačā (4:2), savukārt pēc tam plūca uzvaras laurus arī pārējās divās atlikušajās spēlēs, pārspējot „Rīgas Siltums” (4:1) un „Marshal FC” (4:3). Iegūstot 30 punktus kopvērtējuma tabulā, „Lerona” kļuva neaizsniedzama pārējām sāncensēm, nodrošinot pirmo pozīciju un iespēju nākamajā sezonā piedalīties Rīgas telpu futbola čempionāta Pirmajā līgā.

Tikmēr „ISMA-2” futbolisti sacensību izskaņā bija spiesti šķirties arī no otrās vietas. Pēc iepriekš minētā zaudējuma „Lerona” viņi dalīja punktus uz pusēm ar „RigaPARTYBUS” (1:1), kā arī uzveica „Cerber-02”, sacensību noslēgumā iegūstot tikpat punktus – 24 – kā „RigaPARTYBUS”. Labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ priekšrocība šoreiz tika dota autobusa-naktskluba atbalstītajai vienībai, kas tādējādi ieguva sudrabu, savukārt Latvijas čempionāta komandas fārmklubs, kurš sacensībās startēja ārpus konkurences, turnīru noslēdza bronzas pozīcijā, kuru dalīja kopā ar „Ķekavas novads/AXA” vienību (21).

Piektajā vietā C apakšgrupā finišēja 17 punktu ieguvusī „Rīgas Siltums” vienība, savukārt tālākajās pozīcijās ierindojās „Marshal FC” (16) un „Strong” (15). Noslēdzošajā grupas vietā palika „Cerber-02” (11), kas izcīnīja panākumu vienīgi otrā posma pēdējā spēlē pret „Marshal FC” – 6:4.

Tikmēr Otrās līgas D grupā, kur komandas cīnījās par 9.-14.vietu, jau iepriekš bija noskaidrotas divu augstāko pozīciju ieguvējas. Par tām kļuva FK „Olaine” (25) un Vangažu „Madikena” (22), savukārt nākamajās vietās ierindojās „Rīgas Satiksme” (14), „Medical Group DENS” (13), Ogres „Dinamo” (7) un „RTU Sports” (6).

Visbeidzot cīņā par 15.-18.vietu visu dalībnieču secība bija zināma jau iepriekš – šeit augstāko iespējamo vietu ieguva „RTO-Ropaži” (10), apsteidzot „Baldoni” (10), „ERG Auto” (8) un FC „Fan” (6).

Otrās līgas rezultatīvākā snaipera godu saglabā Vitālijs Kabankovs („Madikena”), kurš sāncenšu vārtsargus pārspējis 47 reizes, bet 38 vārtu guvumi Maksimam Universalam („Rīgas Siltums”).

Trešajā līgā zeltu izcīna „Lerona-2” un „Banku Augstskola”

Tikmēr Trešās līgas turnīra C apakšgrupā astoņu vadošo komandu savstarpējā cīņā finiša taisnē vislabāk sevi apliecināja „Lerona-2”, kurai pietika ar diviem neizšķirtiem un vienu uzvaru pēdējos trijos mačos, lai noturētu pirmo pozīciju kopvērtējuma tabulā. „Lerona” fārmklubs divkārt dalīja punktus uz pusēm ar Daugmales „Dadzi” (3:3 un 5:5), savukārt pēdējā mačā ar 3:2 lika kapitulēt „Industrial Steel Group”, tādējādi čempionātu noslēdzot ar 32 punktiem.

Tā kā „Lerona-2” turnīrā startēja ārpus konkurences zelta medaļas nopelnīja arī par septiņiem punktiem no pirmās vietas īpašnieces atpalikusī „Banku Augstskola”, kas guva uzvaras abās pēdējās cīņās, pārspējot „Stopiņus” (8:2) un „Husqvarna-PB” (4:2). Savukārt sudraba medaļas izcīnīja ILGA vienība, kas savā noslēdzošajā mačā ar 8:1 sagrāva „Industrial Steel Group” vienību.

Bronzas godalgu komplektu sev nodrošināja „Industrial Steel Group” (19), kas finišēja aiz „Husqvarna-PB” (21), kas startēja ārpus konkurences. Pārējās vietās izkārtojās „Stopiņi” (18), kā arī FK „Mērsrags” un Daugmales „Dadzis” (abām 9).

Kā ziņots, jau iepriekš pilnībā bija noskaidrots komandu vietu sadalījums Trešajā līgā no devītās līdz noslēdzošajai pozīcijai. D grupā, kur notika cīņa par 9.-12.vietu, vislabāk sevi apliecināja „Rio Lukss” (13), atstājot aiz sevis „Jadberg” (12), „Ropažus” (7) un AVANT (3). Spēkošanās par 13.-16.vietu E grupas ietvaros noslēdzās ar FK „Kadaga” (15) vienības triumfu, bet nākamajās pozīcijās ierindojās attiecīgi AIVA (10), „Ezermala” (6) un „Fixit” (1). Savukārt vājāko komandu kvartetā, proti, F grupā, priekšā citām konkurentēm finišēja „Arigo” (16), aiz kuras sekoja „Grifs AG” (10), kā arī „Stapo-Zeus” un „Spararats-05” (abām 4).

Par trešās līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva 45 vārtus guvušais Edgars Neverovskis (ILGA), aiz sevis atstājot Daugmales „Dadža” pārstāvi Anatoliju Mežecki (42), kā arī FK „Mērsrags” futbolistu Oskaru Veidemani (41).
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc

LIVE translācija

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin