Minifutbola čempionātu pārliecinoši sāk FC “Raita”, FK “02 STEEL” un FC “Caramba Riga”
30 May 2024

Maija vidū RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Daugavgrīvas 56a Rīgā startēja tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītais “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts. 18 dalībnieču konkurencē sacensību pirmajās trīs kārtās vispārliecinošāk sevi izdevies apliecināt pašreizējai titula ieguvējai FC “Raita”, kā arī FK “02 STEEL” un FC “Caramba Riga”.

Kā ziņots, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noteikti divos posmos, no kuriem pirmajā dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa deviņām katrā, aizvadot viena riņķa turnīru un tādējādi noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas (pa četrām no katras apakšgrupas un labākā piektā vieta), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Sacensību izšķirošajā etapā katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs no desmitās vietas līdz pēdējai, noskaidrojot “Cerību kausu” ieguvēju.

Turnīra B grupā, kā minēts, teicams starts padevies pašreizējai čempionei FC “Raita”, kas pirmajos trijos mačos ieguva maksimāli iespējamos deviņus punktus, sagraujot attiecīgi “Skanste” (7:2), FK “Tornados” (6:0) un “Refoks Young Lions” (8:0). Apakšgrupas līderes rindās jo īpaši jāatzīmē Oļega Peņkovska un Vugara Askerova veikums, kuri šajos dueļos kopumā guva katrs pa pieciem vārtiem.

Šīs pašas grupas ietvaros divas uzvaras trijās cīņās kaldināja “Industrial Steel Group” un “Skanste”. Pirmā spraigā duelī ar 1:2 piekāpās “SQUAD/FREE”, bet pārspēja attiecīgi “Tornados” (3:0) un “Refoks Young Lions” (9:1), kamēr “Skanste” bez jau minētās neveiksmes pret FC “Raita” spēja sarūgtināt “OSK Ostnieks” (4:1) un SK “Imanta” (7:0).

Tikmēr A grupā trīs panākumus tikpat mačos izcīnīja FK “02 STEEL” un FC “Caramba Riga”. Pirmā “uz nulles” atstāja “BEITAR/DTM” (7:0) un FC “Turan United” (9:0), kā arī uzveica “New Project” (3:1), savukārt FC “Caramba Riga”, kas pērnajā sezonā ieguva sudraba godalgas, saspringtā duelī uzveica “HYDRO” (4:3), bet jau pārliecinošāk lika kapitulēt arī “DSV Latvia” (6:0) un “BEITAR/DTM” (5:1). Uzreiz aiz abām līderēm apakšgrupas kopvērtējuma tabulā seko “HYDRO”, kas trijos mačos savākusi sešus punktus.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs patlaban ir FK “02 STEEL” pārstāvis Zakars Tatevosjans, kurš aizvadītajos mačos izcēlās ar astoņiem trāpīgiem raidījumiem.

Kā ziņots, visas spēles notiks pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 26. augustam.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas minifutbola čempionātā triumfē “FC Caramba Rīga”
Rezultatīvākie
1.
V. Ziļs
19
2.
M. Smuļko
12
3.
A. Karru
11
4.
D. Romenskis
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Maksims Semakins
Skanste
30
Mihails Novikovs
Refoks Young Lions
23
Dalībnieki
Partneri
Organizatori