Minifutbola čempionātā vīriešiem perfektu bilanci saglabā FC “Raita”
21 Jun 2024

Noslēgumam tuvojas tradicionālā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītā “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) vīriešu čempionāta pirmā posma izspēle. Patlaban starp 18 dalībniecēm perfektu bilanci izdevies saglabāt vienīgi B apakšgrupas līderei un pašreizējai titula ieguvējai FC “Raita”, kas triumfējusi visās piecās cīņās, turklāt četrās no tām sarūgtinājusi konkurentes ar vismaz piecu vārtu pārsvaru.

Kā ziņots, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiek noteikti divos posmos, no kuriem pašreizējā jeb pirmajā dalībnieces sadalītas divās apakšgrupā pa deviņām katrā, kur aizvada viena riņķa turnīru, noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas (pa četrām no katras apakšgrupas un labākā piektā vieta), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Savukārt turnīra izšķirošajā etapā katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs no desmitās vietas līdz pēdējai, noskaidrojot “Cerību kausa” ieguvēju.

Turnīra B apakšgrupā, kā minēts, teicamo sezonas startu tikpat sekmīgi turpina FC “Raita” (15), kas jūnija ietvaros pagarināja panākumu sēriju līdz piecām uzvarām, pārliecinoši sagraujot SK “Imanta” (8:1, trīs vārti Oļegam Peņkovskim), kā arī, pateicoties Asifa Ibragimova rezultatīvajam raidījumam, ar minimālu 1:0 pārsvaru uzveicot “Industrial Steel Group”. Divu punktu atstatumā no līderes grupas kopvērtējuma tabulā atrodas “SQUAD/FREE” (13), kas svinēja uzvaras dueļos ar “Skanste” (2:1) un “OSK Ostnieks” (3:0), savukārt ar 12 punktiem trešajā vietā ierindojas jau minētā “Industrial Steel Group”, kas bez zaudējuma cīņā ar FC “Raita” šajā mēnesī kaldināja panākumus pār “OSK Ostnieks” (6:2) un SK “Imanta” (9:0).

Tikmēr minifutbola čempionāta pirmā posma A grupā šobrīd tabulas priekšgalā konkurentēm atrodas pa 15 punktiem savākušās FC “Caramba Riga” un FK “02 STEEL”, kas uzvarējušas piecās no sešām cīņām. Šo komandu savstarpējā cīniņā jūnija ietvaros pārāka ar 2:1 bija FC “Caramba Riga”, kas vēl arī ar 6:1 uzveica”Riga Titanzs FC” un piekāpās “New Project” (2:4). Savukārt FK “02 STEEL” izcīnīja uzvaras dueļos ar “ASK Kadaga” (3:2) un “Riga Titanzs FC” (4:0). Piecu punktu atstatumā no līderu dueta A grupā ierindojas “DSV Latvia” un “New Project”, kuras salīdzinājumā ar priekš esošajām konkurentēm aizvadījušas par vienu spēli mazāk.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs arvien ir FK “02 STEEL” pārstāvis Zakars Tatevosjans, kurš guvis deviņus vārtus.

Kā ziņots, visas čempionāta spēles notiek pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 26. augustam.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas minifutbola čempionātā triumfē “FC Caramba Rīga”
Rezultatīvākie
1.
V. Ziļs
19
2.
M. Smuļko
12
3.
A. Karru
11
4.
D. Romenskis
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Maksims Semakins
Skanste
30
Mihails Novikovs
Refoks Young Lions
23
Dalībnieki
Partneri
Organizatori