Sāksies minifutbola čempionāta izšķirošais posms
19 Jul 2024

Jau nākamajā pirmdienā, 22.jūlijā, RTU stadionā sāksies Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītā “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta otrais jeb izšķirošais posms.

Kā ziņots, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiek noteikti divos posmos, no kuriem pirmajā dalībnieces bija sadalītas divās apakšgrupās pa deviņām katrā, aizvadot viena riņķa turnīru un tādējādi noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas (pa četrām no katras apakšgrupas un labākā piektā vieta), kas turpina cīņu par medaļām otrajā posmā.

Nākamajā jeb izšķirošajā sacensību stadijā katra no deviņām spēcīgākajām komandām C apakšgrupā aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas vienībām, ņemot līdzi pirmajā posmā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās dalībnieces D grupā otrajā posmā izspēlēs vietu sadalījumu no desmitās līdz pēdējai, noskaidrojot “Cerību kausa” ieguvēju.

Labākajā starta pozīcijā stiprākajā jeb C grupā atrodas FC “Caramba Riga”, kas spēkošanos par medaļām sāks ar deviņu punktu “bagāžu”, savukārt “New Project”, “SQUAD/FREE” un pērnās vasaras čempione FC “Raita” startēs ar septiņiem punktiem. Jāpiebilst gan, ka divas pēdējās no šī trijnieka izšķirošajai stadijai kvalificējās no priekšsacīkšu B grupas, kur dalību C apakšgrupā nodrošināja četras nevis piecas vienības (A grupas piektās vietas ieguvēja “DSV Latvia” ieguva par diviem punktiem vairāk nekā analoģiskajā pozīcijā B grupā finišējusī “OSK Ostnieks”), tādēļ “SQUAD/FREE” un FC “Raita” salīdzinājumā ar abām konkurentēm būs jāaizvada par vienu maču vairāk.

Vēl spēcīgāko deviņu vienību kompānijā startēs “HYDRO” (6), FK “02 STEEL” (4), “Skanste” (3), jau minētā “DSV Latvia”, kā arī “Industrial Steel Group” (0).

Savukārt no D grupas komandām, kas spēkosies par “Cerību kausu”, no pārliecinošākajām izejas pozīcijām cīņu sāks līderu trijnieks – “OSK Ostnieks” (12), kā arī deviņus punktus savākušās “ASK Kadaga” un FC “Jaunība”.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā šobrīd pārliecinošā vadībā atrodas “New Project” pārstāvis Vitālijs Ziļs, kurš pretinieku vārtsargus sarūgtinājis jau 17 reizes.

Kā ziņots, visas atlikušās spēles notiks pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 26. augustam.

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas minifutbola čempionātā triumfē “FC Caramba Rīga”
Rezultatīvākie
1.
V. Ziļs
19
2.
M. Smuļko
12
3.
A. Karru
11
4.
D. Romenskis
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Maksims Semakins
Skanste
30
Mihails Novikovs
Refoks Young Lions
23
Dalībnieki
Partneri
Organizatori