Minifutbola čempionātā atlikušas divas kārtas
15 Aug 2024

Arvien straujāk noslēgumam tuvojas RTU stadionā notiekošais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais “SYNOTtip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts, kurā vēl atlicis aizvadīt divas noslēdzošās kārtas. Spēcīgākajā jeb C grupā teorētiskas izredzes iegūt zelta medaļas saglabā četras vadošās vienības – “FC Caramba Riga”, “New Project”, FC “Raita” un “SQUAD/FREE”.

Kā ziņots, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiek noteikti divos posmos, no kuriem pirmajā dalībnieces bija sadalītas divās apakšgrupās pa deviņām katrā, aizvadot viena riņķa turnīru un tādējādi noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas, kas turpina cīņu par medaļām otrajā posmā.

Pašreizējā jeb izšķirošajā turnīra stadijā šīs deviņas labākās vienības C apakšgrupā sadala izkārtojumu no pirmās līdz devītajai pozīcijai, kamēr atlikušās dalībnieces D grupā noskaidro pozīciju sadalījumu no desmitās līdz pēdējai, uzvarētājai iegūstot “Cerību kausu”.

C apakšgrupā divas kārtas pirms sacensību noslēguma iezīmējies līderu kvartets, kurā ietilpst FC “Caramba Riga” (15), “New Project” (14), kā arī pa 11 punktiem sakrājušās FC “Raita” un “SQUAD/FREE”. Visām šī četrinieka pārstāvēm, izņemot “New Project”, kurai palicis viens mačs, vēl jāaizvada pa divām spēlēm, turklāt trīs no četriem dueļiem ar minēto vienību piedalīšanos būs šo komandu savstarpējās spēles. Jau nākamajā pirmdienā, 19. augustā, spēkus samēros FC “Caramba Riga” un FC “Raita”, savukārt vēl pēc nedēļas, 26. augustā pašreizējā līdere tiksies ar “SQUAD/FREE”, kamēr FC “Raita” spēkosies pret “New Project”.

Tikmēr D grupā uz “Cerību kausa” trofeju vēl teorētiski var pretendēt trīs vienības – “ASK Kadaga” (16), “Riga Titanzs FC” (16) un “OSK Ostnieks” (15). No šī trijnieka par spēli mazāk ir “Riga Titanzs FC”, kas turnīra noslēdzošajā dienā – 26. augustā – cīnīsies pret tiešo konkurenti “OSK Ostnieks”, bet nedēļu iepriekš plānots ne mazāk svarīgs duelis zelta godalgu kontekstā starp “OSK Ostnieks” un “ASK Kadaga”.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā arvien pārliecinošā vadībā atrodas “New Project” pārstāvis Vitālijs Ziļs, kurš pretinieku vārtsargus sarūgtinājis 19 reizes.

Atlikušo divu kārtu ietvaros – 19. un 26. augustā – RTU stadionā gaidāmi ne tikai aizraujoši sacensību dueļi, bet papildus tiem ar gardu saldējumu no turnīra partneriem “Eskimos” būs iespēja veldzēties gan turnīra dalībniekiem, gan skatītājiem. Savukārt minifutbola čempionāta svinīgā laureātu apbalvošanas ceremonija plānota 21. septembrī plkst.20 klubā-restorānā “Piji Riga”, kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 73.

Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.fta.lv/synottip

Reklāma
Zibensziņas
Rīgas minifutbola čempionātā triumfē “FC Caramba Rīga”
Rezultatīvākie
1.
V. Ziļs
19
2.
M. Smuļko
12
3.
A. Karru
11
4.
D. Romenskis
11
Aktuālais video
Šodienas jubilāri
Maksims Semakins
Skanste
30
Mihails Novikovs
Refoks Young Lions
23
Dalībnieki
Partneri
Organizatori