Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 108 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 419
Ziņas
„Rīnuži” tuvu zelta medaļu izcīnīšanai
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 22.8.2011
Nedaudz mazāk par trim nedēļām atlicis līdz Rīgas futbola čempionāta noslēgumam, un pakāpeniski sākusi noskaidroties arī kopējā situācija turnīra tabulā. Ļoti tuvu zelta medaļu izcīnīšanai šobrīd atrodas „Rīnuži” vienība, kurai pietiek izcīnīt vienu uzvaru atlikušajās divās cīņās, lai saglabātu pašreizējo līderes statusu arī čempionāta finišā.

Saistībā ar cīņu par līderpozīciju ar lielu nepacietību tika gaidīta 19.augusta savstarpējā spēkošanās starp divām vadošajām turnīra komandām – „Rīnužiem”un RTU FC. Abām pretiniecēm uzvara šajā spēlē garantēja izdevīgu pozīciju duelī par zelta medaļām, un šoreiz tāpat kā pirmajā aplī savu pārākumu atkal izdevās nodemonstrēt „Rīnuži” komandai. Tiesa, pirmie vārtus guva RTU futbolisti, kurus jau trešajā minūtē vadībā izvirzīja Andrejs Motiļs. Sāncenši uz to atbildēja ar Sergeja Starkova trāpīgo raidījumu desmitajā minūtē, kā arī Alekseja Vasiļjeva precīzo sitienu pirmā puslaika izskaņā, un vairāk šajā spēlē rezultāts nemainījās – ar 2:1 uzvaru svinēja „Rīnuži”.

Jāpiebilst, ka pirms šī mača „Rīnužu” futbolisti vispirms pārtrauca desmit uzvarēto spēļu sēriju, cīnoties neizšķirti 0:0 ar „Salaspili”, savukārt pēc tam ar 4:0 sagrāva FK „Flaminko-Monarhs”. Līdz ar uzvaru pār RTU vienību „Rīnuži” nostiprinājās sacensību tabulas priekšgalā, un komandai, kuras rīcībā ir 44 punkti, pietiks ar vienu uzvaru atlikušajās divās turnīra spēlēs, lai nosargātu zelta medaļu garantējošo pozīciju.

Savu tiešo konkurentu – RTU FC – neveiksmi pilnvērtīgi izmantotoja FK „Ogre”, kas svinēja uzvaras abās iepriekšējās spēlēs. Vispirms ogrēniešiem tika piešķirta tehniskā uzvara mačā ar „Salaspili” (3:0), savukārt pēc tam Ogres komanda ar 3:1 uzveica Mārupes „Dinamo”, divus no trim vārtiem gūstot šī brīža rezultatīvākajam čempionāta futbolistam Mihailam Miholapam. Tādējādi „Ogre” ar kopumā 39 izcīnītiem punktiem pakāpās no trešās uz otro vietu sacensību tabulā, apsteidzot RTU vīrus.

No pārējām pēdējās pusotras nedēļas laikā aizvadītajām spēlēm jāizceļ divas ārpus konkurences spēlējošās RFS vienības uzvaras mačos ar „Olaines” FK (7:0) un FK „Ķekava” (3:1), „Olaines” FK panākumu pār FK „Ķekava” (6:2), JDFS „Alberts” triumfu spēlē ar mārupiešiem (4:2), kā arī „Latvijas Universitātes panākumu” cīņā ar JDFS „Alberts” (3:1).

Kā minēts, turnīra tabulas līdere ar 44 iekrātiem punktiem ir „Rīnuži” vienība, kurai atlicis aizvadīt divas spēles. Par pieciem punktiem atpaliek „Ogre” (rezervē divi mači), savukārt jau par astoņiem – RTU FC (atlicis aizvadīt trīs spēles). Kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā ierindojas FK „Flaminko-Monarhs” (29), kurai seko RFS (28), „Latvijas Universitāte” (25) un „Salaspils” (22). Noslēdzošajā kvartetā krietni nostāk vietas ieņem „Olaine” (12), JDFS „Alberts” (11), kā arī „Ķekava” (8) un Mārupes „Dinamo” (6).

Rezultatīvākais turnīra spēlētājs joprojām ir 19 vārtus guvušais M.Miholaps („Ogre”), 15 trāpīgi sitieni S.Starkovam („Rīnuži”), bet pa 13 – Aleksam Regžam (RFS) un Jevgēņijam Komarņickim („Olaine”).
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
RTU FC - „Rīnūži” (5:0)
„02-Cerber” - FK „Flaminko-Monarhs” (3:6)

Rīgas kausa izcīņas fināls:
FK „Flaminko-Monarhs” - RTU FC (1:3)

Ziņas

Šodien uzsauc
Sergejs Frolovs
Sergejs Frolovs

(JDFS Alberts)
30
Pēteris Nagla
Pēteris Nagla

(Salaspils FC)
45

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2011, rakstiet fta@fta.lv. Admin