Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
„Sportima-Nikars” gadu noslēgs kā Pirmās līgas līdere
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 14.12.2009
Neraugoties uz piedzīvoto neveiksmi Rīgas telpu futbola čempionāta 2009./2010.gada sezonas Pirmās līgas pirmā riņķa pēdējā kārtā, kalendāro gadu kā turnīra līderis noslēgs Latvijas čempionvienības „Nikars” fārmklubs „Sportima-Nikars”. Savukārt divu nākamo labāko komandu statusā otrā apļa sacensības 2010.gadā uzsāks „LSPA/LaSport” un „Kreiss”.

Rīgas čempionāta Pirmās līgas septītās kārtas centrālajā mačā sestdien savā starpā tikās divas komandas, kuras vienīgās vēl ne reizi nebija izjutušas zaudējuma rūgtumu – „Sportima-Nikars” un „LSPA/LaSport”. Panākums šajā spēlē ļautu „nikariešiem” palielināt atstatumu no tuvākās sāncenses sacensību kopvērtējumā jau līdz sešu punktu apmēram, kamēr Sporta akadēmijas komandai – sadeldēt priekšā esošās konkurentes pārsvaru līdz minimumam.

„Sportima-Nikars” sastāvu šoreiz pastiprināt nevarēja neviens no pamatkomandā esošajiem spēlētājiem, jo trenera Aleksandra Dibrivnija vadītajai Latvijas čempionei nedēļas nogalē nācās aizvadīt divas spēles, turklāt iepriekšējā mačā pret „Kreiss” nopelnītais noraidījums padarīja neiespējamu arī ierasti spēlējošā Pāvela Jermilina līdzdalību šajā cīņā. „LSPA/LaSport” sastāva komplektācijā būtiskas korekcijas ieviesa tikai kapteiņa Artura Gaidela prombūtne, taču uz „studentu” demonstrēto sniegumu šī viena vadošās maiņas spēlētāja iztrūkums redzamu iespaidu neatstāja.

Saspringtā un dramatiskā mača ietvaros „Sportima-Nikars” divkārt spēja atspēlēt vienu vārtu deficītu (no 0:1 un 1:2), tomēr trešajā piegājienā viņiem tas vairs neizdevās. Sporta akadēmijas futbolisti atšķirībā no sezonas sākuma, kad būtisku lomu panākumu sasniegšanā tiem deva lieliskās un dažreiz pat neticami sekmīgās cīņu galotnes, līdzīgi kā iepriekšējā kārtā pret „New Project” atkāpās no ierastajiem „ieročiem” – pretuzbrukumiem -, lūkojot paši uzņemties iniciatīvu. Pirmajās minūtēs iecerētais izdevās ar uzviju – to apliecināja Mārtiņa Akmentiņa gūtie vārti un vēl vismaz pāris ļoti labas iespējas padarīt šo pārsvaru vēl lielāku. „Sportima-Nikars” drīz vien atguvās un panāca izlīdzinājumu, kad astotajā minūtē precīzi sita Vitālijs Rjabiņins.

Otrā puslaika pirmajās sešās minūtēs sāncenses no jauna apmainījās ar vārtu guvumiem. Vispirms Andis Dombrovskis ar lielisku sitienu no gaisa pēc Laura Hincenberga piespēles atjaunoja „studentu” vadību, uz ko Raimonds Valts drīz vien atbildēja ar bumbas raidīšanu pretējos laukuma vārtos. Spēles epilogā tomēr gala vārdu teica LSPA komanda, izšķirošos un panākumu nesošos uzvaras vārtus gūstot Sergejam Kondratam.

Ne mazāk nozīmīga septītās kārtas ietvaros bija arī divu citu medaļu pretendentu tikšanās „Kreiss” un „New Project” duelī. Līdz pat otrā puslaika vidum, kad rezultāta tablo vēstīja par neizšķirtu 2:2, iespēja „pagriezt” spēles notikumu ritējumu sev par labu bija gan vienai, gan otrai pretiniecei. Problēmas ne no kā paši sev radīja „jaunā projekta” futbolisti, īsā laika periodā pārsniedzot pieļaujamo piecu sodu limitu. „Kreiss” soda sitienu speciālists un turnīra rezultatīvākais spēlētājs Artjoms Gāršnieks pretiniekus par to sodīja, divkārt precīzi atzīmējoties no 10 metru atzīmes. Romāna Solomeviča panāktais 5:2 jau pielika punktu „New Project” cerībām kaut vai uz neizšķirtu, lai arī vienus vārtus pašā spēles izskaņā Ruslans Ahmetovs atguva. Jāpiebilst, ka „New Project” pēdējās četrās cīņās spējusi izcīnīt tikai vienu punktu, turnīra tabulā atkrītot uz ceturto pozīciju.

Gandrīz līdzīgu neveiksmju bilanci pašreiz piedzīvo BSA, kas pirmā riņķa noslēdzošajā mačā nedaudz negaidīti ar 0:3 piekāpās pastarītei FK „Zep”, kurai tā bija pirmā uzvara turnīrā. BSA zaudējusi četrās no piecām iepriekšējām spēlēm, arvien vairāk atpaliekot no vadošajām Pirmās līgas komandām. Savukārt FK „Zep” pēc šī panākuma „izrāvās” no pēdējās vietas tabulā, apsteidzot „Elīza” vienību.

Trešo panākumu pēc kārtas izdevās izcīnīt FC „Nīco” futbolistiem. Mačā pret „Elīza” viņi spēles 27.minūtē panāca jau 5:1 savā labā, un, kaut arī sāncenši nedaudz rezultāta starpību samazināja, gala iznākumā triumfēja ar 6:4. Pa diviem vārtiem uzvarētāju rindās guva Sergejs Kaļmuks un Aleksandrs Utkins.

Noslēdzoties turnīra pirmajam aplim, līderpozīciju ar 16 izcīnītajiem punktiem, kā jau minēts, saglabāja „Sportima-Nikars”. Tikai par punktu mazāk pašlaik ir „LSPA/LaSport”, bet divus punktus no pirmās vietas īpašnieces atpaliek „Kreiss”. Pa desmit punktiem ir divām nākamajām kopvērtējuma komandām „New Project” un FC „Nīco”, septiņus punktus iekrājusi BSA, savukārt attiecīgi četrus un divus – FK „Zep” un „Elīza”.

Ar četru vārtu pārsvaru pār tuvāko sekotāju vadību līgas rezultatīvāko futbolistu sarakstā nostiprināja „Kreiss” pārstāvis Artjoms Gāršnieks – viņa kontā 11 precīzi raidījumi. Septiņas reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājuši Viktors Josifovs no „Sportima-Nikars” un Aleksandrs Utkins no „FC Nīco”.

Pēc lielā svētku pārtraukuma Rīgas čempionāta Pirmā līga atsāksies nākamā gada 10.janvārī.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Arturs Vaska
Arturs Vaska

(RVi)
39
Aleskejs Nosikovs
Aleskejs Nosikovs

(Ķekavas novads/AXA)
41
Jevģēnijs Ļevčenko
Jevģēnijs Ļevčenko

(Lerona)
42
Pēteris Nagla
Pēteris Nagla

(RTU)
45

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin